m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHPOSLANICI I DELEGATI DOMOVA PSBiH UČESTVUJU NA KONFERENCIJI O UNAPREĐEN…

POSLANICI I DELEGATI DOMOVA PSBiH UČESTVUJU NA KONFERENCIJI O UNAPREĐEN…

Сарајево/Sarajevo 12.9.2023. godine

POSLANICI I DELEGATI DOMOVA PSBiH UČESTVUJU NA KONFERENCIJI O UNAPREĐENJU BERLINSKOG PROCESA KROZ PARLAMENTARNU DIPLOMATIJU

Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Šemsudin Mehmedović, Rejhana Dervišević i Jasmin Emrić, te delegat u Domu naroda PSBiH Želimir Nešković učestvuju u radu konferencije o unapređenju Berlinskog procesa kroz parlamentarnu diplomatiju, koja se danas i sutra održava u Skupštini Sjeverne Makedonije u Skoplju.

Cilj konferencije, koju je organizovala Mreža progresivnih inicijativa i koja predstavlja događaj u okviru regionalnog projekta pod nazivom „Parlamentarna diplomatija: regionalna saradnja kroz unaprijeđeni parlamentarni dijalog“, jeste da se parlamentima država Zapadnog Balkana približi vlasništvo nad Berlinskim procesom, kao i da se pokrene međuparlamentarna debata o ulozi parlamenata u promovisanju ciljeva Berlinskog procesa i praćenju obaveza koje su preuzele vlade.

Učesnici konferencije, čije je održavanje podržalo Ministarstvo inostranih poslova SR Njemačke, danas će u razgovoru sa poslanicima Evropskog parlamenta, njemačkog Bundestaga i Parlamenta Austrije, razmijeniti informacije o ulozi parlamenata u Berlinskom procesu. Jedan od panelista u diskusiji na ovu temu je i poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Šemsudin Mehmedović.

Drugog dana konferencije u Skoplju biće održane tri radionice, koje uključuju teme u vezi sa Berlinskim procesom, zajedničkim regionalnim tržištem i zelenom agendom. (kraj)

Sektor za odnose s javnošću

Komentari