m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraPosjeta komesara Varheljija Crnoj Gori povodom prve isporuke Pfizer/BioNTech vakcina koje finansira EU

Posjeta komesara Varheljija Crnoj Gori povodom prve isporuke Pfizer/BioNTech vakcina koje finansira EU

Posjeta komesara Varheljija Crnoj Gori povodom prve isporuke Pfizer/BioNTech vakcina koje finansira EU

Evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji posjetiće Crnu Goru u utorak, 4. maja 2021. godine, povodom dopremanja u Crnu Goru prve isporuke Pfizer/BioNTech vakcina koje finansira EU.

Tom prilikom predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić i komesar Varhelji posjetiće punkt za vakcinaciju u Muzičkom centru u Podgorici (V Proleterska 4/1) u 13.00 sati, nakon čega će u 13.15 dati izjave za javnost.

Ukupno 42.000 doza BioNTech/Pfizer vakcina biće isporučeno Crnoj Gori od početka maja do avgusta. Isporuka vakcina finansira se iz paketa finansijske pomoći vrijednog 70 miliona koji je Evropska komisija usvojila u decembru 2020. godine, kako bi partnerima iz Zapadnog Balkana pomogla u pokrivanju troškova kupovine vakcina. Podjelu vakcina, čiju kupovinu finansira EU, omogućila je Austrija sklapanjem pravnih aranžmana sa proizvođačem i partnerima iz Zapadnog Balkana.

Zainteresovani mediji pozivaju se da se prijave za praćenje ovog događaja slanjem imejla na pr@gov.me. Imejl je potrebno poslati do utorka, 4.5.2021. u 9h i u njemu navesti imena novinara/fotografa/snimatelja i redakcije koja želi da prati događaj.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Komentari