m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHPočela vakcinacija policijskih službenika i zaposlenih u policijskim agencijama na nivou BiH

Počela vakcinacija policijskih službenika i zaposlenih u policijskim agencijama na nivou BiH

Sarajevo, 12. 05. 2021. godine

SAOPĆENJE ZA MEDIJE: Počela vakcinacija policijskih službenika i zaposlenih u policijskim agencijama na nivou BiH

 

Vakcinacija uposlenika Ministarstva sigurnosti BiH i policijskih agencija sa državnog nivoa počela je jutros u dvorani “Juan Antonio Samaranch” u Sarajevu.

Za ovu namjenu osigurano je 10.000 doza vakcina, što je dovoljno za imunizaciju 5.000 osoba protiv korona virusa.  Vakcine je donirala Republika Turska na zahtjev ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Selme Cikotića tokom sastanka s ministrom unutrašnjih poslova Republike Turske Suleymanom Soyluom održanog početkom aprila u Ankari.

Imunizacija svih policijskih službenika i zaposlenih u policijskim agencijama ocijenjena je veoma važnom zbog nesmetanog funkcionisanja sigurnosnog sektora, s obzirom da su policijski službenici izloženi stalnim kontaktima, a ujedno imaju važnu ulogu u provođenju epidemioloških mjera kroz kontrolu kretanja i prelaska granice i spriječavanju širenja korona virusa.

Uz uposlenike Ministarstva sigurnosti BiH, vakcinisat će se policijski službenici i uposlenici Granične policije BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA, Službe za poslove sa strancima BiH, Agencije za policijsku podršku BiH, Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja BiH, Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova i Obavještajno –sigurnosne agencije BiH.

 

Punktove za vakcinaciju danas je posjetio i ministar Cikotić, koji se zahvalio zdravstvenim radnicima, volonterima i drugom osoblju na dobro organizovanom procesu vakcinacije.

 

Komentari