m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHONLINE SASTANAK SA SPECIJALNIM PREDSTAVNIKOM VLADE SR NJEMAČKE ZA ZAPADNI BALKAN

ONLINE SASTANAK SA SPECIJALNIM PREDSTAVNIKOM VLADE SR NJEMAČKE ZA ZAPADNI BALKAN

Сарајево/Sarajevo 22.03.2022. godine

PREDSJEDAVAJUĆI PREDSTAVNIČKOG DOMA DR. DENIS ZVIZDIĆ ODRŽAO ONLINE SASTANAK SA SPECIJALNIM PREDSTAVNIKOM VLADE SR NJEMAČKE ZA ZAPADNI BALKAN

 

“Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić održao je danas online sastanak sa specijalnim predstavnikom Vlade SR Njemačke za Zapadni Balkan Manuelom Sarrazinom i upoznao ga s aktuelnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini i sa višemjesečnom antiustavnom blokadom rada državnih institucija.

Predsjedavajući Zvizdić zahvalio se na interesu njemačke Vlade za stanje u Bosni i Hercegovini i naglasio značaj podrške, te rekao da je važno da Njemačka stoji uz BiH. Rekao je da je jako važno da BiH dobije kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji, te da je Predstavnički dom PSBiH na posljednjoj sjednici usvojio tri ključna zakona sa evropske agende za BiH.

Sarrazin je rekao da su stabilnost i evropska perspektiva Zapadnog Balkana važni i da je budućnost država Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.

Razgovarali su i o održavanju općih izbora u BiH i tom prilikom Sarrazin je rekao da se izbori na demokratskim principima moraju održati i da bi svako odlaganje ili bojkot dodatno naštetio putu BiH ka Evropskoj uniji.

Zvizdić i Sarrazin su se složili da je politika secesije, te blokade institucija potpuno neprihvatljiva i da se sa takvim politikama mora prestati.” (kraj)

Sektor za odnose s javnošću

Komentari