m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHOgrešević: Milanoviću, da nije bilo Armije RBiH i 5. korpusa ne bi bilo ni „Oluje“, zapitajte se ko je mogao bio pred Zagrebom

Ogrešević: Milanoviću, da nije bilo Armije RBiH i 5. korpusa ne bi bilo ni „Oluje“, zapitajte se ko je mogao bio pred Zagrebom

Ogrešević: Milanoviću, da nije bilo Armije RBiH i 5. korpusa ne bi bilo ni „Oluje“, zapitajte se ko je mogao bio pred Zagrebom

Predsjednik Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine (NES BiH) Nermin Ogrešević reagirao je na posljednje uvredljive izjave Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske, uoči dolaska u Mostar na obilježavanje godišnjice HVO-a.

-Gospodine Milanoviću, kažete da je HVO spasio BiH, da je „uloga Hrvatske u BiH bila vitalna za BiH i da ona ne bi opstala da nije bilo Hrvatske vojske“ i da „nikakvo NATO-ovo bombardiranje nije slomilo Ratka Mladića nego dolazak hrvatskih oklopa i nekoliko stotina profesionalaca pred Banju Luku“.

Ili ne znate bližu nam historiju ili je zlonamjerno iskrivljavate. Istina je da nije bilo Armije RBiH i 5. korupusa, ne bi bilo moguće ni oslabađanje Hrvatske. Da nije bilo naše trogodišnje borbe, Hrvatska ne bi pravila „Oluju“. Zapitajte se ko je mogao biti pred Zagrebom, prije neko što kažete ko je bio pred Banja Lukom. Nama niko ništa nije poklonio, mi smo svoju slobodu krvavo zaradili.

Prava istina je da je bilo i perioda dobre saradnje u odbrani koji su dali rezultate i umjesto da na temeljima istih ponosno gradimo dalje odnose dviju država, vi nas suočavate sa selektivnim, netačnim i štetnim tumačenjima bliže historije nastavljajući se miješati u unutrašnje političke odnose u BiH.

Dok god s Miloradom Dodikom, koji u isto vrijeme kad i vi sa značkom Rusije na reveru dolazi u Mostar, koordinirano vodite antibosansku i antibošnjačku politiku, Bosanci i Hercegovci vas ne mogu i neće smatrati prijateljem i dobronamjernim susjedom, nego faktorom nestabilnosti – naveo je Ogrešević.

Press služba NES-a

Komentari