m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHODRŽANA 74. SJEDNICA NEZAVISNE KOMISIJE ZA PRAĆENJE USLOVA BORAVKA U ZAVODIMA

ODRŽANA 74. SJEDNICA NEZAVISNE KOMISIJE ZA PRAĆENJE USLOVA BORAVKA U ZAVODIMA

Сарајево/Sarajevo 22.3.2022. godine

ODRŽANA 74. SJEDNICA NEZAVISNE KOMISIJE ZA PRAĆENJE USLOVA BORAVKA U ZAVODIMA, POSTUPANJE I POŠTIVANJE LJUDSKIH PRAVA LICA NAD KOJIMA SE IZVRŠAVAJU KRIVIČNE SANKCIJE I DRUGE MJERE

 

Na 74. sjednici Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava lica nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud Bosne i Hercegovine, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica Bosna i Hercegovina ili drugi sud u skladu sa zakonom Bosne i Hercegovine primljena je k znanju predstavka upućena od Savjeta nacionalnih manjina BiH. Nezavisna komisija, u skladu sa svojim nadležnostima, nastaviće da postupa po ovoj predstavci.

K znanju je primljena predstavka zatvorenika Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, broj 05/6-50-17-349/22 od 4. 3. 2022. godine, kao i Dopis Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, broj 02-15-1-120-2/22 od 4. 3. 2022. godine. Nakon što je razmotreno očitovanje Zavoda, Nezavisna komisija donijela je odluku da nastavi da radi po predstavci zatvorenika.

Nezavisna komisija primila je k znanju Odluku Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Utvrđen je Plan aktivnosti za april 2022. godine. (kraj)

Sektor za odnose s javnošću

Komentari