m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraOdgovor OO Demokrate Budva na saopštenje OO DPS Budva

Odgovor OO Demokrate Budva na saopštenje OO DPS Budva

REAGOVANJE NA: https://www.cdm.me/politika/dps-budva-smijenili-pozrtvovanu-direktorku-doma-zdravlja-a-doveli-bivsu-odbornicu-demokrata-sa-tri-mjeseca-staza/


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA
 
Odgovor OO Demokrate Budva na saopštenje OO DPS Budva

Umjesto da je DPS-u, kao i svim Budvanima, drago da je naša mlada doktorka Anđela Milić prihvatila veliku odgovornost i preuzela upravljanje DZ Budva, oni su danas, u očaju izazvanom spoznajom da polako gube i poslijednji kutak za zloupotrebe posegli za sramnim kvalifikacijama na račun nekog ko se čak i kroz svoje političko djelovanje isključivo bavio pitanjima i problemima svoje struke. Da ponovimo, nije ovo nikakva “nagrada”, kako ste naveli, već naprotiv, nakon 30 godina urušavanja zdravstvenog sistema od strane upravo vas iz DPS-a potrebna je neizmjerna odgovornost i  požrtvovanje preuzeti rukovođenje Domom zdravlja u Budvi., zbog čega doktorka Milić zaslužuje samo divljenje i podršku.

Vaša briga za što boljom zdravstvenom uslugom Budvanima ogleda se najviše u tome što za tih 30 godina, za koje se broj stanovnika u Budvi povećao za preko 30 000 stanovnika, niste našli za shodno da inicirate i izborite se za otvaranje dodatnih kapaciteta primarne zdravstene zaštite, što ste građane Budve, Svetog Stefana i Petrovca doveli u situaciju da o zdravlju brine 1-2 doktora na 1000 stanovnika i što ste dozvolili da ni taj broj doktora nema osnovna sredstva za rad i liječenje i njegu stanovništva. Niste se previše opteretili ni činjenicom da Budva, kao najveće turističko mjesto, nema sopstvenu bolnicu, niti zdravstveni centar, pa ste se sada našli da “pametujete” i učite nas kako i što treba. Konačno, vi ste partija koja je glasala upravo protiv amandmana doktorke Milić, tadašnje odbornice, da se uredi pedijatrija u Domu zdravlja.

Ako bismo kao vi krenuli ad personam, o doktorki Vučetić bismo mogli mnogo toga reći. Kao na primjer da je upravo ona zatvorila ambulantu na Pržnu, ali takođe se našla i u prijavi TOB da je zajedno sa još nekoliko doktora DZ Budva nezakonito izdavala bolovanja zaposlenima u tom preduzeću, čime je direktno i isključivo iz političkih razloga opstruiran rad TOB-a nakon smjene vlasti 2016. godine. O političkom angažmanu je dovljno reći samo to da je upravo gospođa Vučetić od 2005-2012 bila odbornica DPS-a, a za sve to vrijeme nam je Dom zdravlja propadao “na oči”. Danas je i sin doktorke Vučetić odbornik DPS-a u lokalnom parlamentu.

Konačno, moramo radi javnosti demantovati laži o angažmanu doktorke Milić za vrijeme pandemije. Naime, doktorka Milić se još prošle godine, na početku pandemije, stavila na raspolaganje Domu zdravlja Budva, ali je menadžement te ustanove iz političkh razloga i zbog izbora koju su bili zakazani za avgust mjesec, uporno držao po strani. Možda I zbog toga kako ne bi mogla da posvjedoči o prikupljanju potpisa zaposlenih u ustanovi za DPS izbornu listu ili kako ne bi došla u posjed informacija o pritisku na zaposlene da glasaju DPS. I sve je to predstavljalo grubo kršenje Hipokratove zakletve, što u ustanovi sasvim dobro znaju.

Sem toga, doktorka Milić je i više puta prekidala specijalizaciju kako bi u jeku prethodna dva talasa epidemije dolazila iz Beograda i pružala pomoć doktorima i svojim sugrađanima, radila je i vikendima i kada god su to potrebe zahtjevale, što mogu posvjedočiti i naši sugrađani kojima je nesebično izlazila u susret i pomagala. Na kraju, zaposleni u ustanovi i pacijenti najbolje znaju ko je I koliko bio požrtvovan i prisutan svih tih teških dana.

Nemojte se više baviti ovako jadnim podvalama i nemojte u blato iz kog promaljate glavu gurati naše mlade sugrađane, pristojne i vrijedne ljude koji dolaze iz uglednih i poštenih budvanskih familija, a posebno ne nekog čija je karijera vezana za najplemenitiju struku, a ko je politički angažman  isključivo koristio kako bi ukazivao na probleme struke i zdravstevnog sistema. Ukoliko ne možete i ne želite da pomognete sklonite se, ostavite one koji su dobili podršku da popravljaju ono što ste vi pokvarili da to i pokušaju.

Anđela Milić nije samo ponos Demokrata, već cijele Budve i odgovornost koju je preuzela u najtežim zdravstvenim uslovima zaslužuje apsolutnu podršku od svakog dobronamjernog čovjeka i sigurni smo da je ima.

Komentari