m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraObranićemo i Rečinsku rijeku, građanima ćemo, osim na terenu, pomoći i institucionalno

Obranićemo i Rečinsku rijeku, građanima ćemo, osim na terenu, pomoći i institucionalno

URA: Obranićemo i Rečinsku rijeku, građanima ćemo, osim na terenu, pomoći i institucionalno

TXT: ,,Ponovo ćemo stati u odbranu rijeka, ovaj put Rečinske rijeke, na kojoj problem sa izgradnjom mHE još uvijek nije riješen i koja je danas, protiv volje mještana, nastavljena. Ovim putem pozivamo Ministarstvo kapitalnih investicija na čijem je čelu Mladen Bojanić, da se u ovo pitanje uključi aktivnije i da spriječi dalje radove na toj rijeci”, saopštili su iz Građanskog pokreta URA povodom nastavka radova na izgradnji mHE na Rečinskoj rijeci kod Kolašina.

Kako su podsjetili iz te partije, izgradnja mHE na toj rijeci prekinuta je krajem novembra prošle godine, kada su mještani i aktivisti hapšeni zbog blokiranja radova. ,,Nećemo dozvoliti da se nastavi sa istom praksom kojoj smo se, zajedno sa svim drugim činiocima društva, građanima i ekološkim aktivistima, uspješno suprotstavljali. Činjenica je da još uvijek nismo uspjeli da zabranimo gradnju mHE na svim rijekama u Crnoj Gori, zbog velikih pravnih poteškoća pri raskidanju ugovora sa koncesionarima, koje idu na uštrb ionako praznog državnog budžeta, ali ćemo svoju borbu za ekološku Crnu Goru odlučno nastaviti i na kraju odbraniti i posljednju crnogorsku rijeku”, navode iz URE.

Iz URE su još istakli da mještani neće opet morati tijelima da brane Rečinsku rijeku kako bi spriječili koncesionare i izvođače radova. ,,Ovim putem im poručujemo da ćemo im u toj borbi, osim na terenu, nastaviti pomagati i institucionalno, na državnom nivou kako bismo osigurali potpun raskid ugovora sa ljudima koji se povezuju sa predsjednikovim sinom Blažom Đukanovićem, a koji još uvijek pokušavaju da sprovedu u djelo namjeru da rijeke stave u cijev. U tome sigurno neće uspjeti”, zaključuju iz URE.

Komentari