m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHNezavisni blok traži ponovno otvaranje GP Hadžin Potok za putnički saobraćaj

Nezavisni blok traži ponovno otvaranje GP Hadžin Potok za putnički saobraćaj

Saopštenje za javnost

Nezavisni blok traži ponovno otvaranje GP Hadžin Potok za putnički saobraćaj

Nezavisni blok je uputio u Parlamentu Bosne i Hercegovine inicijativu za ponovnim otvaranjem graničnog prelaza Hadžin Potok i njegovim stavljanjem u funkciju kao prelaza za međunarodni putnički saobraćaj.

S obzirom da su se stekli svi uvjeti i da je velika potreba stanovništva ovoga dijela BiH za ovim graničnim prelazom, pozivamo Mješovitu komisiju za praćenje provođenja Ugovora između granice BiH – Hrvatska da hitno uvrsti na dnevni red i donese ovu odluku, stoji u inicijativi koju je u PD Parlamenta BiH uputila zastupnica Nezavisnog bloka Aida Baručija.

Na sutrašnjoj sjednici Parlamenta bi se trebala naći još jedna inicijativa Nezavisnog bloka, a tiče se reakcije BiH i zahtjeva za vraćanje na listu prelaza za teretni saobraćaj GP Maljevac, s obzirom na zadnje odluke vlasti iz R Hrvatske, kao i opravdane zahtjeve privrednika i prevoznika iz Krajine.

U pripremi za ovu temu i prijedloge rješenja, predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić je zadnjih dana održao više sastanaka i razgovora sa nadležnim državnim ministrima, predstavnicima vanjskotrgovinske komore BiH i predsjedavajućim Mješovite komisije za granice između BiH i Republike Hrvatske.

Nezavisni blok

Komentari