m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraNebojša Medojević:NASTAVAK ŠVERCA CIGARETA KLJUČNI ZADATAK OVE VLADE!

Nebojša Medojević:NASTAVAK ŠVERCA CIGARETA KLJUČNI ZADATAK OVE VLADE!

NASTAVAK ŠVERCA CIGARETA KLJUČNI ZADATAK OVE VLADE!

BOLJE SRUŠITI VLADU KOJA ŠVERCUJE, NEGO IZGUBITI OBRAZ!

U januaru je u Crnoj Gori kroz legalne tokove prodato samo 27,4 tone cigareta. Ako se zna da je prosječna mjesečna potrošnja cigareta oko 100 – 110 tona, čak i student prve godine ekonomije na UDG može lako izračunati da je na ulicama prodato čak 75-85 tona cigareta i da je državni budžet oštećen za 7,5-8,5 miliona EUR. Samo za jedan mjesec.

Na ulicama se prodaju brendovi TROKADERO, FM, MANCHESTER, MERILYN, CORSET i sl.

Nakon 2-3 mjeseca pregovora starih DPS švercera sa novom Vladom, prošle nedelje je nastavljen šverc cigareta preko Luke Bar (tzv. tranzit), dominantno preko Albanije i KiM.

Odobrenje da će šverc ići bez problema i sa logističkom podrškom državnih organa dali su Premijer, Ministar finasija i šef ANB-a. Cijene cigareta za “kupce” van Crne Gore su porasle od 50-100 eur po paketu, zbog učešca nove vlasti, koja svoje interese i profite štite preko svog tajkuna sa pozamašnim iskustvom o ovom švercom iz 90-ih. Premijer Krivokapić je, inače u dosta bliskim rodbinskim i prijateljskim vezama sa glavnim operativcem šverca cigareta klana iz Granda.

Iznenadna posjeta Izraelu Ministra Finasija. dovodi se u vezu sa idejom da se tamo otvore računi za novac od šverca.

U tom novom svjetlu treba analizirati i odluku Vlade da podigne akcize na cigareta, što će automatski drastično povećati crno tržište i prodaju švercovanih cigareta koje će biti značajno jeftinije od regularnih.

Spajanje DPS i Vlade Krivokapića obavljeno je na najopasnijem pitanju – ŠVERCA CIGARETA. Krivokapić će sada osim budžetskih sredstava koje monopolski sada troši samo jedan čovjek, njegov lični Ministar finansija (ili Ministar ličnih finansija), Krivokapić će za svoje političke akcije imati na raspolaganju i više miliona eur od šverca cigareta.

DF jednostavno mora nešto da uradi da spriječi kriminalizaciju Vlade koju još uvijek podržava u Parlamentu. Ćutanje i zabijanje glave u pijesak nije rešenje.

Obratiću se kolegi Milanu Kneževiću da hitno zakaže javnu sjednicu Odbora za bezbjednost na kojoj će se obaviti kontrolno saslušanje šefa ANB-a, Ministra finansija, direktora policije i rukovodioca Carine u vezi nastavka šverca cigareta kroz tranzit i crnog tržišta u Crnoj Gori.

Nijesam spreman da budem saučesnik u nastavku mafijaškog posla Đukanovića i da dajem podrsku Vladi koja radi isto.

Građani su nas glasali da vide PROMJENE, borbu protiv mafije, hapšenje lopova koji su pljačkali državu, ekonomsku politiku okrenutu proizvodnji i zapošljavanju naših osiromašenih građana, socijalnu pravdu prema žrtvama tranzicije. Ne prihvatam da Vlada koju ja podržavam švercuje cigareta i ulazi u ovaj kriminalni ortakluk sa Đukanovićem.

Nadam se da je sada svim nevjernim Toma (pa čak i botovima Vijesti i NVO Ne damo Crnu Goru) zašto DF nije smio da bude u Vladi, i ako su imali najsnažniju podršku birača. I prva i druga familija je odlično znala da DF na ključnim pozicijama u Vladi znači kraj švercu i kriminalu. Posebno meni nije smjelo biti dopušteno da budem taj koji će osmišljavati i koordinirati reforme sektora bezbjednosti jer su znali da bih rasformirao ANB, SAJ, SPO i ostale punktove mafije, otvorio tajna dosijea i sproveo lustraciju. Zajednička ideja DPS, vlasnika Vijesti i NVO Ne damo Crnu Goru je bila KAKO NASTAVITI ŠVERC CIGARETA i uzeti svoj dio. Svaki dan profit od šverca cigareta je 1 mil Eur. SVAKI DAN!

Bolje je srušiti Vladu koja švercuje, nego izgubiti obraz i uništiti nadu našim ljudima da se država može voditi i stručno i pošteno i patriotski.

Nebojša Medojević
Predsjednik PzP

Komentari