m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Monday / February 6.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeHrvatskaDruštvo HRNa gradskom trgu obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Na gradskom trgu obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Rovinj – Rovigno, 25. studenog/novembre 2022.

 

Na gradskom trgu obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

 

Građanima su podijeljeni informativni letci izrađeni u sklopu Akcijskog plana ravnopravnosti žena i muškaraca Grada Rovinj-Rovigno za razdoblje od 2021. do 2023. godine

 

Pod krilaticom „Skrivanje nasilja u obitelji nije rješenje“ Grad Rovinj-Rovigno uključio se u obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama kampanjom senzibiliziranja javnosti prema važnosti prijavljivanja slučajeva nasilja u obitelji.

Tom je prigodom u jutarnjim satima bio postavljen štand na Trgu m. Tita te su se građanima dijelili informativni letci izrađeni u sklopu Akcijskog plana ravnopravnosti žena i muškaraca Grada Rovinj-Rovigno za razdoblje od 2021. do 2023. godine.

Letci sadrže važne informacije koje pomažu u prepoznavanju nasilja u obitelji, te koracima i konkretnim uputama kako takve slučajeve prijaviti i kome se obratiti za pomoć i podršku, a dijele se također u rovinjskim srednjim školama te u lokalnoj ispostavi Istarskih domova zdravlja.

«Postoji cijeli niz institucija, kako gradskih tako i državnih, koje pružaju podršku žrtvama nasilja.  Napominjemo da postoji jedinstveni Nacionalni pozivni centar za žrtve nasilja, koji radi 365 dana u godini 24 sata na dan, u kojem rade stručnjaci raznih profila koji će znati uputiti prijavitelja nasilja i pružiti pomoć žrtvi. Vrlo je lagan za zapamtiti: 116 006. Mole se svi građani koji imaju saznanja da se nasilje događa u njihovom okruženju, da to nasilje i prijave» izjavila je pročelnica Ureda Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Rovinj-Rovigno Maria Črnac Rocco.

U osvješćivanju javnosti po pitanju važnosti prijavljivanja nasilja u obitelji pridružili su se uz gradonačelnika Marka Paliage i njegovog zamjenika Davida Modrušana, gradski pročelnici, , te predstavnici klubova gradskih vijećnika, načelnik Policijske postaje Rovinj-Rovigno,  članovi Savjeta mladih, predstavnici gradskih odgojno obrazovnih ustanova i brojni građani koji su podržali tu hvalevrijednu inicijativu.

Komentari