m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHMinistrica Ankica Gudeljević sa predstavnicima Boksačkog saveza BiH i boksačkog kluba “Željezničar”- potpora nastupima u Regionalnoj ligi

Ministrica Ankica Gudeljević sa predstavnicima Boksačkog saveza BiH i boksačkog kluba “Željezničar”- potpora nastupima u Regionalnoj ligi

Sarajevo, 06.05.2021.

 

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

 

Ministrica Ankica Gudeljević sa predstavnicima Boksačkog saveza BiH i boksačkog kluba “Željezničar”- potpora nastupima u Regionalnoj ligi

 

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević razgovarala je danas u Sarajevu sa predstavnicima Boksačkog saveza BiH i Boksačkog kluba “Željezničar”, o nedavno uspostavljenoj Regionalnoj boksačkoj ligi.

Delegaciju su činili predsjednik Boksačkog saveza BiH Enes Peštek, mladi bokser Adem Fetahović i čuveni umjetnik Goran Bregović, koji je prihvatio da bude član uprave Boksačkog kluba “Željezničar” i svojim ugledom pokuša doprinijeti uspješnijem radu ovog kluba.

Informirali su ministricu Gudeljević da je svrha upostavljanja Regionalne lige da se kroz nadmetanje u jačoj konkurenciji podigne kvalitet  ovog športa u BiH. Za nastupe u novom sistemu takmičenja potrebno je obezbijediti i financije, oko 100 000 maraka za jednu sezonu.

Ministrica Ankica Gudeljević iskazala je punu potporu sportašima, te ih informirala o mogućnostima Ministarstva civilnih poslova kada je o financiranju športa riječ. Naglasila je da se o projektima kakav je nastup u Regionalnoj ligi, moraju starati ministarstva nadležna za šport na svim razinama vlasti.

Ministrica je poželjela uspjeh boksačkom klubu “Željezničar”, kao i “Radniku” iz Bijeljine koji će u novom boksačkom takmičenju predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

Poželjela je da Bosna i Hercegovina ima predstavnika na Olimpijskim igrama u Tokiju, te iskazala očekivanje da će Europsko prvenstvo u boksu za djecu školskog uzrasta, koje se održava u kolovozu u BiH, biti uspješno organizirano.

 

Više vijesti na www.mcp.gov.ba

Komentari