m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHMinistrica Ankica Gudeljević posjetila zdravstvene institucije Srednjobosanske županije

Ministrica Ankica Gudeljević posjetila zdravstvene institucije Srednjobosanske županije

Sarajevo, 27.05.2021.godine

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Ministrica Ankica Gudeljević posjetila zdravstvene institucije Srednjobosanske županije

 

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević boravila je danas u Srednjobosanskoj županiji, gdje je sa ministrom zdravstva i socijalne politike Antom Matićem i  ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Seadom Karakašem, razgovarala o aktualnim temama u vezi sa pandemijom COVID 19.

Ministar Matić i ravnatelj Karakaš naglasili su da je riječ o prvoj posjeti jednog ministra sa državne razine županijskom ministarstvu nadležnom za zdravstvo. Informirali su ministricu Gudeljević o aktualnoj epidemiološkoj situaciji, posebice o procesu imunizacije na području županije. Kazali su da je svih pet bolnica na području županije kvalitetno  organiziralo rad u uvjetima pandemije.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo, Sead Karakaš posebno se osvrnuo na proces cijepljenja naglasivši potrebu za oko 41 000 doza cjepiva za prioritetne kategorije. Apleirao je  na stanovništvo da se u što većem broju odazove na cijepljenje i istaknuo da je oko 90 % zdravstvenih djelatnika na području Županije odlučilo da se cijepi.

U razgovoru je poseban akcent stavljen na izvještavanje o cijepljenim osobama. Nadležne županijske zdravstvene vlasti spremne su da ispune svoje obveze u toj oblasti, naglašeno je na sastanku.

Predstavnici zdravstvenih vlasti Srednjobosanske županije zahvalili su ministrici Gudeljević na posjeti. U delegaciji Ministarstva civilnih poslova BiH uz ministricu Gudeljević bili su i ravnatelj Ureda ministrice Davor Bošnjak i koordinator Sektora za zdravstvo Dušan Kojić.

Ovaj sastanak je jedan u nizu sastanaka koje ministrica Gudeljević organizira sa nadležnim zdravstvenim institucijama u BiH.

 

 

Više informacija na www.mcp.gov.ba

 

Komentari