m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / March 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHMinistar Nešić pokrenuo proceduru slanja pomoći Turskoj 

Ministar Nešić pokrenuo proceduru slanja pomoći Turskoj 

Sarajevo, 06. 02. 2023. godine

Ministar Nešić pokrenuo proceduru slanja pomoći Turskoj  – BiH šalje spasioce i nudi pomoć za saniranje šteta

 

 

Bosna i Hercegovina kao članica mehanizma civilne zaštite EU, spremna je da što hitnije uputi pomoć ugroženom, od zemljotresa, području Turske.

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić, kao resorni ministar pokrenut će hitnu proceduru upućivanja, u ovom trenutku, tima do 50 pripadnika mješovitog sastava civilne zaštite, koju će činiti civilne zaštite Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta.

Tim je obučen, opremljen i ima iskustva za djelovanje u ovakvim situacijama.

„Ovom prilikom, kao čovjek i kao ministar bezbjednosti BiH, upućujem iskreno saučešće predsjedniku Turske i njenim građanima povodom ovog stradanja. Takođe, upućujem i poruku da će BiH pružiti maksimalno moguću pomoć u saniranju štete koja je nastala ovom zaista teškom elementarnom nepogodom kako bi se građani ugroženih područja Turske što prije vratili normalnom životu“, naglasio je ministar Nešić.

Ministar Nešić jutros je izrazio saučešće i ministru unitrašnjih poslova Republike Turske Sulejmanu Soyluu, te porodicama i narodu Republike Turske, povodom razornog zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju.

Ministarstvo sigurnosti BiH

Komentari