m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHMinistar Grubeša na  32. konferenciji SEEPAG-a

Ministar Grubeša na  32. konferenciji SEEPAG-a

Ministar Grubeša na  32. konferenciji SEEPAG-a

 

Ministar pravde BiH Josip Grubeša nazočio je danas na 32. konferenciji SEEPAG-a na temu „Šifrirane aplikacije, kao alati za činjenje kaznenih djela i kriptovalute, poteškoće u istrazi i kaznenom gonjenju”. Konferenciju  je organizirala Savjetodavna grupa tužitelja zemalja Jugoistočne Europe (SEEPAG) i Tužiteljstvo BiH, a održana je u Sarajevu u okviru predsjedavanja Bosne i Hercegovine SEEPAG-om.

U svom uvodnom izlaganju, ministar Grubeša  naglasio je da je Bosna i Hercegovina na ovom planu  tek na početku stvaranja pravnog okvira i  legislativnog  prostora za uspješno preveniranje i borbu protiv ovakvog  oblika djelovanja, te da nam ovakve konferencije koje na jednom mjestu okupljaju eminentne stručnjake, pružaju sjajne mogućnosti da stečena znanja i iskustva drugih ugradimo  u naš pravni sustav koji bi bio komplementaran sustavima drugih zemalja.

Također,  istaknuo je da će Ministarstvo pravde BiH u okviru svoje nadležnosti i raspoloživih kapaciteta dati svoj puni doprinos na traženju kvalitetnih i održivih rješenja po ovom pitanju.

SEEPAG je međunarodna grupa tužitelja zemalja Jugoistočne Europe, čiji se članovi sastaju jedanput godišnje na tematskim sastancima na kojima razmjenjuju informacije o pravnim sustavima i najboljim praksama postupanja.

Ministarstvo pravde BIH

Komentari