m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaEkonomijaMинистар финансија Синиша Мали разговарао са амбасадором Катара

Mинистар финансија Синиша Мали разговарао са амбасадором Катара

Београд,  08. април 2022.

 Mинистар финансија Синиша Мали разговарао са амбасадором Катара

 

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се данас са амбасадором Државе Катар у Србији Фаресом Румијем Ал Нуамијем, са којим је разговарао о односима две земље, и могућностима за њихово даље унапређење.

Министар Мали и амбасадор Ал Нуами су се сложили да постоје велике могућности за развој сарадње две земље, како у области образовања, спорта и културе, тако и на пољу економије, те да ће се у наредном периоду радити на јачању тих веза.

Министар Мали је амбасадору представио економске резултате Републике Србије и нагласио да је наша земља у претходне две године пандемије била најбрже растућа економија у Европи. Министар је истакао да је Влада Србије у пандемији реаговала брзо и ефикасно и показала да је кредибилна Влада која зна да брине о својим грађанима и привреди.

Синиша Мали је представио и инвестиционе потенцијале Србије, и истакао да је наша земља шампион у привлачењу страних директних инвестиција на Западном Балкану, те да је прошле године привукла рекордних 3,9 милијарди евра страних директних инвестиција.

 

Komentari