m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoMинистарка Кисић Тепавчевић на свечаној академији поводом 120 година постојања Савеза самосталних синдиката Београда

Mинистарка Кисић Тепавчевић на свечаној академији поводом 120 година постојања Савеза самосталних синдиката Београда

Mинистарка Кисић Тепавчевић на свечаној академији поводом 120 година постојања Савеза самосталних синдиката Београда

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања подржаће сваку иницијативу у циљу обезбеђивања већих права и бољег положаја радника у Србији, поручила је ресорна министарка проф. др Дарија Кисић Тепавчевић на свечаној академији поводом 120 година постојања Савеза самосталних синдиката Београда.

„Представници власти, послодавци и синдикати често имају другачије углове посматрања, али имамо заједнички циљ. Суштина је да се сусрећемо, разговарамо и да се чујемо. На добром смо путу, јер имамо исти циљ – права радника која су заснована на квалитетном, безбедном и достојанственом раду“, истакла је Кисић Тепавчевић.

Проф. др Кисић Тепавчевић је нагласила да је Србија земља са дугом традицијом синдикалног организовања и деловања и да то треба да да свима додатну снагу.

Министарка Кисић Тепавчевић је рекла да су интензивиране законодавне активности у области рада и запошљавања, као и да су представници синдикалних организација укључени у све радне групе за израду прописа у тој области.

Подсетила је да је Народна Скупштина Републике Србије прошле седмице усвојила измене Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености, а да радне групе Министарства интензивно раде и на изради нацрта закона о безбедности и здрављу на раду и о поједностављеном радном ангажовању радника ангажованих на сезонским и другим пословима.

„Оно што нас чека то су закони о социјалном предузетништву, о радним праксама, о волонтирању, а очекује нас и закон о штрајку. На свим тим законима треба заједно да радимо“, нагласила је Кисић Тепавчевић.

Честитајући велики јубилеј – 120 година постојања, министарка Кисић Тепавчевић пожелела је Савезу самосталних синдиката Београда да траје још дуго у борби за права радника.

 

 

Komentari