m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraLeposavić: Berane je demokratsko i politički jedna od najzrelijih sredina u Crnoj Gori

Leposavić: Berane je demokratsko i politički jedna od najzrelijih sredina u Crnoj Gori

Leposavić: Berane je demokratsko i politički jedna od najzrelijih sredina u Crnoj Gori

Predsjednik Opštine Berane, Tihomir Bogavac sastao se sa ministrom pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimirom Leposavićem, koji je boravio u radnoj posjeti Beranama sa svojim saradnicima.

Tom prilikom, na sastanku u zgradi Opštine, predsjednik Bogavac je izrazio zahvalnost na posjeti ministra Leposavića i čestitkama, koje mu je ministar uputio, na izboru na funkciju predsjednika Opštine Berane.

 

Poseban akcenat, tokom razgovora, predsjednik je stavio na temu izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi u dijelu službeničkog sistema koji je izmjenama Zakona o državnim službenicima i namještenicima mnogo strožiji na lokalnom nivou u odnosu na državni.

 

Bilo je govora i o izmjeni Zakona o upravnom postupku, u dijelu o troškovima u upravnom postupku, gdje treba što prije reagovati.

 

Predsjednik Opštine je govorio i o suživotu i dobrim međuljudskim odnosima u Beranama koje treba stalno unapređivati i njegovati.

 

Ministar Leposavić je istakao da Berane svoju posebnost i da su njegovi građani iskazali svoju zrelost u svim političkim i drugim dešavanjima.

 

„Berane je demokratsko i politički jedna od najzrelijih sredina u Crnoj Gori jer su građani Berana brojne političke pritiske prebrodili bez posledica po međuetnički sklad“, nagalasio je ministar pravde.

 

Naveo je da je Ministarstvo spremno da svaku inicijativu na polju ljudskih i manjinskih prava od strane Opštine podrži u dogovoru sa lokalnom samoupravom putem konferencija, okruglih stolova, debata…

 

U sklopu posjete Beranama, ministar sa saradnicima je održao i sastanak sa predsjednikom Osnovnog suda.

 

 

Komentari