m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / September 26.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraKrivokapić – Višković: Dati novi zamajac trgovinskoj saradnji u regionu

Krivokapić – Višković: Dati novi zamajac trgovinskoj saradnji u regionu

Krivokapić – Višković: Dati novi zamajac trgovinskoj saradnji u regionu

Tokom boravka u Bosni i Hercegovini, predsjednik Vlade prof. dr Zdravko Krivokapić sastao se u Banjaluci sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

Premijer Krivokapić je izrazio zadovoljstvo zbog posjete Bosni i Hercegovini i istakao da je dvodnevna posjeta toj zemlji bila izuzetno uspješna. On je kazao da to što je prva zvanična bilateralna posjeta upravo realizovana u regionu ukazuje na značaj koji Crna Gora pridaje saradnji sa susjedima, a u cilju ostvarivanja zacrtanih vanjskopolitičkih prioriteta, među kojima odnosi sa susjedima i regionalna saradnja zauzimaju značajno mjesto.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zahvalio je premijeru Crne Gore na posjeti i izrazio zadovoljstvo dinamikom susreta najviših zvaničnika dvije zemlje. On je kazao da se spoljnotrgovinska razmjena može značajno unaprijediti, poručivši da su ekonomske veze preduslov za bolju saradnju.

„Do sada je saradnja bila više na lokalnom nivou, a sada imamo saradnju dvije vlade kakvu ranije nismo imali. Naše bratske veze su vjekovne i to nas još više obavezuje da cijeneći ono što su radili naši preci nastavimo da baštinimo u svim sferama”, rekao je Višković.

Premijer Višković zahvalio je Vladi Crne Gore što je ukinula naplatnu rampu na putu Meljine – Petijevići. „Granice ne smiju biti barijera za turizam i međusobnu saradnju”, poručio je Višković.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o infrastrukturnim projektima koje je potrebno realizovati u narednom periodu kako bi se stekli uslovi za dinamičniju ekonomsku saradnju gdje, kako su ocijenili, postoji značajan prostor za poboljšanje. Na sastanku je zaključeno da su Crna Gora i Republika Srpska opredijeljene da u narednom periodu stvore sve preduslove da trgovinska saradnja u regionu dobije novi zamajac, te da se stvore uslovi za bolje regionalno povezivanje u oblastima od obostranog interesa.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE

FOTO I VIDEO: 
https://flic.kr/s/aHsmVLXPMN

Komentari