m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / September 26.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraKrivokapić-Tegeltija: Bliska regionalna saradnja preduslov za evropski Zapadni Balkan

Krivokapić-Tegeltija: Bliska regionalna saradnja preduslov za evropski Zapadni Balkan

Krivokapić-Tegeltija: Bliska regionalna saradnja preduslov za evropski Zapadni Balkan

Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić boravi u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini na poziv predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, dr Zorana Tegeltije. Tim povodom danas je u Sarajevu održan sastanak premijera i predsjedavajućeg na kome je zaključeno da su Crna Gora i Bosna i Hercegovina odlučne da daju doprinos dinamiziranju dijaloga u regionu po svim pitanjima od zajedničkog interesa, jer je bliska regionalna saradnja ključ za prevazilaženje otvorenih pitanja i nastavak procesa evropskih integracija zemlja Zapadnog Balkana.

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić iskazao je zadovoljstvo zbog posjete Bosni i Hercegovini i istakao da dvije zemlje imaju odličnu saradnju na svim nivoima što potvrđuje i nedavna posjeta ministara Vlade Crne Gore Sarajevu. „Vlada kojom predsjedavam posvećeno radi na ispunjavanju datih obećanja, među njima i na snaženju regionalne saradnje kao preduslova za bolji, napredniji i evropski region.

Prermijer Krivokapić je istakao da je Crna Gora spremna za turističku sezonu, te da se nada da će Crna Gora i Bosna i Hercegovina unaprijediti ekonomsku saradnju, kako bi izdigli kvalitet života građana obje države.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija zahvalio je premijeru Krivokapiću na posjeti i izrazio zadovoljstvo što je premijer Crne Gore izabrao da posjeti cijelu BIH i da se upozna sa njenim unutrašnjim uređenjem. „Od diplomatskih odnosa 2006. god Crna Gora i BIH imaju dobre i prijateljske odnose bez otvorenih pitanja i jedino sa Crnom Gorom nemamo problem oko granice”, kazao je Tegeltija. 

Tegeltija je kazao da se raduje unapredjenju ekonomske i regionalne saradnje.

Na sastanku je bilo riječi i o infrastrukturnim projektima i modelima saradnje u oblastima od obostranog interesa i izrazili opredjeljenje da u narednom periodu intenzivnije sarađuju na stvaranju što boljih preduslova za ekonomsku i ukupnu saradnju Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE 

Komentari