m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraKrivokapić-Tasulas: Grčka će pružiti punu podršku članstvu Crne Gore u EU

Krivokapić-Tasulas: Grčka će pružiti punu podršku članstvu Crne Gore u EU

Krivokapić-Tasulas: Grčka će pružiti punu podršku članstvu Crne Gore u EU
 
Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić boravi u radnoj posjeti Grčkoj, gdje se danas sastao sa predsjednikom Skupštine Republike Grčke, Konstantinosom Tasulasom.
 
Premijer Krivokapić je izrazio zadovoljstvo zbog posjete Grčkoj i prilike da sa najvišim zvaničnicima razgovara o mogućnostima saradnje dvije prijateljske zemlje. Kako je istakao, Crna Gora i Grčka dijele zajedničke tradicionalne i kulturne vrijednosti na temelju kojih mogu dodatno unapređivati saradnju u oblastima od obostranog interesa.
 
Predsjednik Skupštine Tasulas zahvalio je predsjedniku Vlade na posjeti Grčkoj i istakao da je upoznat sa pozicijom Crne Gore u evrointegracijama, te da vjeruje da će Crna Gora uspjeti da ispuni sve obaveze iz tog procesa.
„Grčka će joj u tome pružiti punu podršku Crnoj Gori”, naglasio je Tasulas.
 
Tasulas je izrazio uvjerenje da će se dinamiziranje saradnje sa Parlamentom Crne Gore odraziti osnaživanjem saradnje i drugih grana vlasti.
 
Sagovornici su se saglasili da je perspektiva Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, te da taj proces treba što kvalitetnije i brže da teče.
 
Predsjednik Skupštine Grčke istakao je i značaj koji u grčkoj istoriiji ima i grčki nacionalni junak i vojskovođa, Vaso Brajović, koji je porijeklom iz Crne Gore. Sagovornici su nakon sastanka posjetili izložbu koja je upriličena povodom 200 godina od početka borbe za nezavisnost Grčke.
 
KABINET PREDSJEDNIKA VLADE
 

Komentari