m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / September 26.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraKrivokapić – Novelić: Intenzivirati saradnju u svim oblastima od obostranog interesa

Krivokapić – Novelić: Intenzivirati saradnju u svim oblastima od obostranog interesa

Krivokapić – Novelić: Intenzivirati saradnju u svim oblastima od obostranog interesa

Premijer Zdravko Krivokapić sastao se danas u Sarajevu sa premijerom Federacije BiH Fadilom Novelićem. Na sastanku je ocijenjeno da će posjeta predsjednika Vlade Crne Gore Bosni i Hercegovini dati snažan impuls još boljoj bilateralnoj saradnji dvije zemlje.

Predsjednik Vlade Krivokapić iskazao je zadovoljstvo posjetom Bosni i Hercegovini te je pozitivnim ocijenio sastanke koje je održao sa tamošnjim liderima. „Ovo je moja prva zvanična posjeta regionu u svojstvu predsjednika Vlade. Drago mi je da sam upravo u Bosni i Hercegovini. Vjerujem da Crna Gora može mnogo da pruži i pomogne na vašem integracionom putu. Došao sam da tu podršku ponudim i potvrdim odlučnost Vlade Crne Gore da ostane faktor očuvanja stabilosti i progresa u regionu”, kazao je premijer.

Premijer Federacije BiH Fadil Novelić zahvalio je predsjedniku Vlade Crne Gore na posjeti Bosni i Hercegovini kao i na spremnosti da u ime Vlade Crne Gore pruži podršku BiH. On je kazao da zajednička istorija dodatno ohrabruje i BiH i CG da nastave saradnju i u budućnosti, te da se raduje što se krenulo sa infrastrukturnim projektima.

Sagovornici su saglasni da je potrebno intenzivirati saradnju u svim oblastima od obostranog interesa, posebno u domenu infrastrukuture, energetike, vodoprivrede, turizma, poljoprivrede i šumarstva. Kao i da se ista, kad god je to moguće, ostvaruje kroz mehanizme regionalne saradnje.

Sastanku su prisustvovali i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Crne Gore, Aleksandar Stijović, kao i federalni ministri poljoprivrede, finansija i rada i socijalne politike, Šemsudin Dedić, Jelka Miličević i Vesko Drljača.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE 
 

YOUTUBE: https://youtu.be/sGEGIBiyeGM

Komentari