m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraKrivokapić nakon susreta sa Lajčakom: Vjerujem da će CG biti prva sljedeća članica EU

Krivokapić nakon susreta sa Lajčakom: Vjerujem da će CG biti prva sljedeća članica EU

Krivokapić nakon susreta sa Lajčakom: Vjerujem da će CG biti prva sljedeća članica EU

Poslednjeg dana posjete Grčkoj, na marginama Delfi ekonomskog foruma, predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić sastao se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograd – Priština i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana, Miroslavom Lajčakom.

Predsjednik Vlade je iskazao zadovoljstvo susretom sa specijalnim predstavnikom Evropske unije i kazao da je vrlo dinamičan intenzitet kontakta sa predstavnicima Evropske unije i država članica svojevrsna potvrda opredjeljenosti Vlade Crne Gore da postane buduća članica Evropske unije.

„Vjerujemo u proces evropskih integracija i našu evropsku perspektivu. Vlada u punom kapacitetu radi na ispunjavanju obaveza iz evropske agende kako bi se što prije stekli uslovi da Crna Gora postane punopravna članica”, kazao je premijer Krivokapić.

Specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak kazao je da je jedan od prioriteta EU evropska integracija Zapadnog Balkana, te da je EU potreban Zapadni Balkan. On je istakao da sa zadovoljstvom očekuje da vidi dalji napredak Crne Gore na njenom evropskom putu kroz odlučne reforme. Posebno je naglasio usklađenost Crne Gore sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU, čime, kako je rekao, šaljemo jaku političku poruku, sa čime treba nastaviti. On je takođe kazao da je Crna Gora u dobroj poziciji da bude prva zemlja u regionu koja će postati članica EU.

Premijer Krivokapić je informisao sagovornika o aktivnostima na planu borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i istakao da će Vlada Crne Gore biti garant vladavine prava u cjelini. „U tom smislu ne vidimo alternativu. Vlada je odlučna da se suoči sa svim izazovima kako bi Crna Gora u najkraćem roku bila spremna za članstvo”.

Sagovornici su se saglasili da je Crna Gora važan faktor stabilnosti na Zapadnom Balkanu, te izrazili uvjerenje da će se unutrašnje političke prilike stabilizovati, u cilju jačanja međupartijske podrške za proces integracije. U tom kontekstu, gospodin Lajčak je naglasio da će Evropska unija nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE

FOTO: https://flic.kr/s/aHsmVBq7UU

Komentari