m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraKrivokapić – Cvijanović: Uklanjamo barijere za bolju saradnju zemalja regiona

Krivokapić – Cvijanović: Uklanjamo barijere za bolju saradnju zemalja regiona

Krivokapić – Cvijanović: Uklanjamo barijere za bolju saradnju zemalja regiona

Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić, u okviru službene posjete BiH, sastao se sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Premijer Krivokapić je istakao da je cilj Crne Gore intenziviranje projekata iz domena saobraćajne infrastrukture sa zemljama regiona i u tom kontekstu ukazao na značaj izgradnje puta između Foče i Šćepan Polja, koji će dijelom finasirati Evropska unija. On je najavio pretvaranje četiri granična prelaza sa BIH u integralne prelaze. „Naš cilj je da uklanjamo barijere i da doprinosimo sve boljim odnosima u regionu”, istakao je premijer.

Predsjednica Cvijanović upoznala je premijera Krivokapića sa političkom situacijom i postignućima tamošnje vlasti, te ukazala na značaj ukidanja putarine na dijelu saobraćajnice Meljine – Petijevići između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji. U tom kontekstu, još jednom je ukazano na značaj regionalnog pristupa i saradnje, posebno u dijelu otvaranja granica što će značajno doprinijeti ekonomskom oporavku i uspješnosti predstojeće turističke sezone. Premijer Krivokapić i predsjednica Cvijanović naglasili su da pandemiju drže pod kontrolom. Premijer Krivokapić je poručio da je Crna Gora spremna za turističku sezonu i pozvao građane Republike Srpske da ljetuju u Crnoj Gori.

 

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE

FOTO I VIDEO: https://flic.kr/s/aHsmVLXPMN

Komentari