m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeHrvatskaDruštvo HRKONFERENCIJA O BUDUĆNOSTI EUROPE: INAUGURACIJA U STRASBOURGU 9. SVIBNJA

KONFERENCIJA O BUDUĆNOSTI EUROPE: INAUGURACIJA U STRASBOURGU 9. SVIBNJA

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj

Objava za medije

7. svibnja 2021.

KONFERENCIJA O BUDUĆNOSTI EUROPE: INAUGURACIJA U STRASBOURGU 9. SVIBNJA

Inauguracija povodom početka Konferencije o budućnosti Europe održat će se u Europskom parlamentu u Strasbourgu, u nedjelju 9. svibnja.

Kada: nedjelja, 9. svibnja, od 14 do 15.30

Gdje: Europski parlament u Strasbourgu

Program će trajati sat i pol, a pozdravni govor održat će francuski predsjednik Emmanuel Macron, zatim predsjednici Sassoli i von der Leyen te premijer Costa, kao predstavnici EU institucija. Kratko obraćanje imat će i supredsjedatelji Izvršnog odbora Konferencije. Putem videoveze, predviđeno je i sudjelovanje predstavnika civilnog društva te glazbene izvedbe violinista Renauda Capuçona i kvarteta Karski, a predstavit će se i obilježavanje Dana Europe iz svih država članica.

U vijećnici Europskog parlamenta bit će predstavnici Erasmus studenata iz svih 27 država članica, a oko 300 građana sudjelovat će na daljinu te će biti na velikim TV ekranima.

Videovezom priključit će se i ministri europskih poslova i drugi VIP uzvanici.

Preventivne mjere vezane uz virus COVID-19

Novinari mogu nazočiti inauguraciji uz strogo poštivanja sanitarnih ograničenja i mjera koje su propisale francuske vlasti i Europski parlament. Novinari koji su fizički prisutni na svečanosti u zgradi Europskog parlamenta moraju se pridržavati odredbe o obveznom razmaku od 1.5 metar u kontaktu s ostalima te nositi medicinsku masku.

Audiovizualno praćenje

Svečano otvaranje Konferencije o budućnosti Europe prenosit će se uživo na EbS+ (clean feed) od 13.30 do 15.30 CET. EbS će prenositi signal s podnaslovima (ready to broadcast).

Svečanost će se također prenositi na internetu, u multimedijskoj rubrici Europskog parlamenta i EBS-a, te na Facebook stranici i Twitteru Europskog parlamenta: @Europarl_EN.

Video i audio materijal te fotografije moći će se preuzeti iz Multimedijskog centra: https://multimedia.europarl.europa.eu/en/conference-on-future-of-europe-inaugural-event_18901_pk

Komentari