m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeHrvatskaKONFERENCIJA O BUDUĆNOSTI EUROPE: INAUGURACIJA U STRASBOURGU 9. SVIBNJA

KONFERENCIJA O BUDUĆNOSTI EUROPE: INAUGURACIJA U STRASBOURGU 9. SVIBNJA

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj

Objava za medije

8. svibnja 2021.

KONFERENCIJA O BUDUĆNOSTI EUROPE: INAUGURACIJA U STRASBOURGU 9. SVIBNJA

U nedjelju 9. svibnja u Europskom parlamentu u Strasbourgu održat će se inauguracijska svečanost Konferencije o budućnosti Europe.

Prigodni program trajat će od 14 do 15.30. Govor će održati francuski predsjednik Emmanuel Macron te predstavnici EU institucija: predsjednik Parlamenta Sassoli, Komisije von der Leyen i portugalski premijer Costa, u ime portugalskog predsjedništva Vijećem EU-a.

Predviđeni su i kratki intervjui sa supredsjedateljima Izvršnog odbora Konferencije, glazbeni program (Renaud Capuçon i Kvartet Karski), predstavljanje obilježavanja Dana Europe iz svih država članica. U vijećnici Europskog parlamenta bit će predstavnici Erasmus studenata iz svih 27 država članica, a oko 300 građana sudjelovat će na daljinu. Videovezom priključit će se i ministri europskih poslova i drugi VIP uzvanici.

Preventivne mjere vezane uz virus COVID-19

Novinari mogu nazočiti inauguraciji uz strogo poštivanja sanitarnih ograničenja i mjera koje su propisale francuske vlasti i Europski parlament. Novinari koji su fizički prisutni na svečanosti u zgradi Europskog parlamenta moraju se pridržavati odredbe o obveznom razmaku od 1.5 metar u kontaktu s ostalima te nositi medicinsku masku.

Audiovizualno praćenje

Svečano otvaranje Konferencije o budućnosti Europe prenosit će se uživo na EbS+ (clean feed) od 13.30 do 15.30 CET. EbS će prenositi signal s podnaslovima (ready to broadcast).

Svečanost će se također prenositi u multimedijskoj rubrici Europskog parlamenta na internetu te na Facebook stranici i Twitteru Europskog parlamenta: @Europarl_EN.

Video i audio materijal te fotografije moći će se preuzeti iz Multimedijskog centra: https://multimedia.europarl.europa.eu/en/conference-on-future-of-europe-inaugural-event_18901_pk

Komentari