m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraKoncert benda Kuhinjazz

Koncert benda Kuhinjazz

N A J A V A
Koncert benda Kuhinjazz
Utorak, 26.april, Njegošev park / 18:00

Poštovani/a,

Crnogorski fjužn bend Kuhinjazz nastupiće u okviru manifestacije “Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori – JAM 2022” u utorak, 26.aprila, u Njegoševom parku, u 18 sati.

Prije koncerta biće organizovano puštanje LP ploča i kratki panel o džezu u okviru kojeg učestvuju: direktor pariškog džez radija “Coulers Jazz” Žak Pope, novinar Brano Mandić, urednica muzičkog programa KIC-a, vođa organizacije “Jazz Art” i manifestacije “Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori – JAM 2022” Maja Popović i muzičar Slaven Ljujić (Kuhinjazz).

Kuhinjazz formiran je 2020. godine. Članovi ovog šestočlanog ansambla su mladi profesionalni muzičari: pijanista Enes Tahirović, basista Slaven Ljujić, bubnjar Martin Đorđević, saksofonista Stefan Pavićević i trombonista Dejan Ljujić i violinistkinja Luna Kostadinović, koja im se predružila prošle godine.
Nakon što su završili džez studije u inostranstvu (Sijena, Italija; Grac, Austrija; Boston, SAD), Martin, Enes i Slaven su se vratili u Podgoricu sa željom da doprinesu razvoju džeza u svojoj zemlji djelujući kao aranžeri, kompozitori, izvođači i edukatori.
Ansambl Kuhinjazz redovno nastupa u Crnoj Gori (festivali: Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori-JAM, Jazz Bay u Herceg Novom; manifestacije: Podgoričko kulturno ljeto, Decembarska umjetnička scena-DEUS, i dr.). Prvi nastup u inostranstvu ostvarili su prošle godine u Tirani, na festivalu „Jazz in Albania”, gdje su dobili pohvale međunarodnih kritičara. Nedavno su snimili muziku za svoj prvi album, i trenutno traže međunarodnog izdavača.
Kuhinjazz izvodi svoju autorsku muziku i aranžmane džez standarda koje posebno preferiraju.

Komentari