m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / February 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraKABINET PREMIJERA: DA LI ĆE URA I SNP, U NOVOJ VLADI, PREISPITIVATI ĐUKANOVIĆEVE AFERE?

KABINET PREMIJERA: DA LI ĆE URA I SNP, U NOVOJ VLADI, PREISPITIVATI ĐUKANOVIĆEVE AFERE?

KABINET PREMIJERA: DA LI ĆE URA I SNP, U NOVOJ VLADI, PREISPITIVATI ĐUKANOVIĆEVE AFERE?
 
Nakon optužbi novih koalicionih partnera URE da žele uvesti „proruski i antizapadni SNP” u manjinsku Vladu, „avangardni gejm čejndžeri” štancaju i potpisuju različite ugovore sa potencijalnim partnerima.
 
Poznato je koliko „dosljedno” GP URA poštuje političke sporazume koje potpisuje njihov lider. Najbolji primjer te dosljednosti se ogleda u poštovanju sporazuma tri lidera pobjedničkih koalicija, koji je potpisan nakon izborne pobjede 30. avgusta. Podsjećanja radi, GP URA je zajedno sa DPS-om, nakon godinu dana srušila dvojicu ko-potpisnika spomenutog sporazuma: predsjednika Vlade i predsjednika Skupštine.
 
U tom smislu pozivamo građane Crne Gore da predvide kako će proći novi ko-potpisnici, novih sporazuma, koliko god ih bilo. Jer se ispostavlja da politička praksa i političko ponašanje GP URA svim potencijalnim političkim partnerima uliva „enormno” povjerenje.
 
Ono što, međutim, frapira jeste činjenica da GP URA i SNP u nijednom od mogućih sporazuma koji su se pojavili u javnosti ne razmatraju utvrđivanje odgovornosti aktuelnog predsjednika države Mila Đukanovića i njegovo učešće u aferama: ‘Telekom’, ‘Snimak’, ‘Limenka’, ‘Abu Dabi fond’, ‘Koverta’, ‘Možura’, ‘Pandora papiri’… U jednoj verziji sporazuma GP URA se čak obavezuje da će se nova Vlada baviti utvrđivanjem odgovornosti postojeće Vlade, bez pomena o tridesetogodišnjoj pohari Crne Gore od strane DPS režima.
 
Stoga pozivamo predstavnike GP URA i SNP-a da odgovore crnogorskoj javnosti: da li će se Vlada, koju planiraju da formiraju uz manjinsku podršku Mila Đukanovića, baviti aferama DPS-a i njihovog šefa, ili će ucijenjeni od strane kreatora hibridnog režima sprovoditi hajku nad članovima Vlade Zdravka Krivokapića, koje je potpredsjednik Vlade do skoro nazivao poštenim ljudima.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE

Vlada Crne Gore

Služba za odnose s javnošću

Komentari