m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / November 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaPolitikaIZJAVA Sonje Pernat, predsednice GrO Stranke slobode i pravde Zrenjanin

IZJAVA Sonje Pernat, predsednice GrO Stranke slobode i pravde Zrenjanin

U susret „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”, koji se obaležava 25. novembra, članice Ženske mreže Stranke slobode i pravde, dale su podršku proteklog vikenda svim ženama u Zrenjaninu, koje nažalost trpe ili su pretrpele bilo kakav vid nasilja, sa nedvosmislenom porukom da nisu same i da se nasilje mora prijaviti. Kampanja „16 dana” obuhvata četiri važna međunarodna datuma koja povezuju žene, nasilje i ljudska prava. Cilj nam je mobilnost političke, društvene i šire javnosti radi prevencije i suzbijanje nasilja nad ženama. Naša borba traje 365 dana.
Osnaživanje žena na polju politike, obrazovanja, zdravstvenog osiguranja, ekonomsko osnaživanje žena, briga o njihovom sigurnom i produktivnom životu, ali i podizanje svesti o svakodnevnim problemima su samo deo tema kojima se bavi Ženska mreža Stranke slobode i pravde na čelu sa predsednicom Feridom Čustović. Edukacija svojih članica i širenje mreže, jačanje njihovih veština, jačanje svesti o sposobnosti samih članica je vrlo važno za organizaciju. Motivisanje i angažovanje svojih članica za Žensku mrežu je neophodan okvir za napredovanje.

Žene su prepoznale ovu stranku kao mesto gde mogu ostvariti svoja prava, koja su u poslednjoj deceniji značajno ugrožena.
Rad na kolektivnom osnaživanju, kao i rodna ravnopravnost je put ka boljim uslovima života svake žene pojedinačno. Mi iz Zrenjanina sa zadovoljstvom učestvujemo u toj borbi, jer znamo da  je ovom društvu zaista potrebna promena danas, više nego ikada. Kao predsednica gradskog odbora SSP Zrenjanin pozivam sve naše sugrađanke da nas kontaktiraju i da se pridruže zajedničkoj borbi, da podelimo probleme, zajedno ih rešavamo i uobličimo solidarnost. Da ona koja je uspravljena ohrabruje i osnažuje onu drugu koja nije.

 

Informativna služba SSP

Komentari