m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Monday / December 4.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHIzaslanstvo Bosne i Hercegovine u službenom posjetu Globalnoj alijansi za cjepiva (GAVI)

Izaslanstvo Bosne i Hercegovine u službenom posjetu Globalnoj alijansi za cjepiva (GAVI)

Sarajevo, 8. 3. 2022.godine

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Izaslanstvo Bosne i Hercegovine u službenom posjetu Globalnoj alijansi za cjepiva (GAVI)

Ministrica civilnih poslova Ankica Gudeljević predvodila je izaslanstvo Bosne i Hercegovine u sastavu Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Siniša Skočibušić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, Dušan Kojić, koordinator Sektora za zdravstvo Ministarstva civilnih poslova BiH, Davor Bošnjak, predstojnik Ureda ministrice civilnih poslova BiH na sastanku sa Santiago Cornejo, ravnateljom COVAX Ureda.

Na sastanku su predstavljeni svi izazovi i problemi sa kojima se suočila BiH u procesu nabave cjepiva putem COVAX mehanizma. Poseban naglasak je stavljen na raspored preostalih sredstava kao i buduće potrebe Bosne i Hercegovine u okviru COVAX mehanizma nabave cjepiva protiv COVID-19 zaraznog oboljenja.

Direktor Cornejo je upoznao delegaciju sa portfeljom COVAX mehanizma kao i budućom dinamikom isporuke preostalih cjepiva.

Razgovarano je o različitim modelima buduće suradnje koji će biti predstavljeni entitetskim vladama, temeljem čega će se donijeti odluka o nastavku suradnje sa GAVI-em.

 

Više vijesti na www.mcp.gov.ba

Komentari