m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraEvropa sad! osim zarada povećala i poresku disciplinu

Evropa sad! osim zarada povećala i poresku disciplinu

Sprovođenje programa premašuje očekivanja

Evropa sad! osim zarada povećala i poresku disciplinu

Na današnjoj sjednici Koordinacionog tijela za praćenje implementacije programa Evropa sad! ocijenjeno je da usvojene reforme bilježe pozitivne rezultate, i da su osim povećanih zarada uticale na povećanje poreske discipline.

“Evropom sad! postignut je zajednički cilj, a to je unapređenje kvaliteta života građana. Zadovoljstvo mi je što možemo da konstatujemo da je uspješnost programa zabilježena kod svih državnih organa I strateških partnera, Unije poslodavaca Crne Gore, dva reprezentativna sindikata i Privredne komore Crne Gore. Veoma značajno je i to što imamo brojne pokazatelje koju nedvosmisleno ukazuju na povećanu poresku disciplinu”, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović koji je predsjedavao Sjednicom.

Predstavnici Uprave prihoda i carina predstavili su izvještaje o trenutnoj realizaciji programa, po kojima je evidentirano znatno uvećanje pristiglih IOPPD obrazaca. To je jasan pokazatelj povećane poreske discipline obveznikai i poštovanja zakonskih propisa koji se odnose na ovu oblast.

Iz Uprave za inspekcijske poslove naglasili su da su sve neophodne institucionalne i administrativne kapacitete usmjerili na strogu kontrolu izvršavanja zakonskih obaveza, te da su inspektori rada svakodnevno na terenu.

Prema ocjenama prisutnih, odlična međuresorna saradnja u značajnoj mjeri doprinosi samoj implementaciji programa Evropa sad! koji premašuje sva očekivanja.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Komentari