m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHDR. DENIS ZVIZDIĆ RAZGOVARAO SA PREDSJEDNIKOM NACIONALNOG VIJEĆA REPUBLIKE AUSTRIJE

DR. DENIS ZVIZDIĆ RAZGOVARAO SA PREDSJEDNIKOM NACIONALNOG VIJEĆA REPUBLIKE AUSTRIJE

Сарајево/Sarajevo 29.03.2022. godine


PREDSJEDAVAJUĆI PREDSTAVNIČKOG DOMA DR. DENIS ZVIZDIĆ RAZGOVARAO SA PREDSJEDNIKOM NACIONALNOG VIJEĆA REPUBLIKE AUSTRIJE

 

“Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sastao se danas, na marginama Konferencije predsjednika parlamenata država Evropske unije koja se održava u Brdu kod Kranja, sa predsjednikom Nacionalnog vijeća Republike Austrije Wolfgangom Sobotkom.

Razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i o blokadi rada državnih institucija. Predsjedavajući Zvizdić istaknuo je doprinos Austrije u podršci evropskim integracijama BiH, te podvukao značaj dobijanja kandidatskog statusa za BiH.

Rekao je da je Austrija važan faktor stabilnosti i sigurnosti, posebno uzimajući u obzir činjenicu da je poslala i najviše vojnika u sastavu Misije EUFOR-ALTHEA.

Predsjedavajući Zvizdić je istaknuo važnost daljeg jačanja Misije EUFOR-a i povećanja broja vojnika koji bi bili raspoređeni na važnim tačkama unutar BiH, posebno u Brčko Distriktu BiH.

Predsjednik austrijskog Parlamenta Wolfgang Sobotka rekao je da će Austrija i u narednom periodu nastaviti pružati snažnu podršku procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine, kao i jačanju stabilnosti i unapređenju regionalne saradnje” (kraj)

S poštovanjem,
Sektor za odnose s javnošću

Komentari