m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHDonacija zaštitnih maski  humanitarne organizacije CARE Bosni i Hercegovini

Donacija zaštitnih maski  humanitarne organizacije CARE Bosni i Hercegovini

Sarajevo, 17.05.2021.godine

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Donacija zaštitnih maski  humanitarne organizacije CARE Bosni i Hercegovini

 

Humanitarna organizacija CARE Austria osigurala je Bosni i Hercegovini donaciju  koja se sastoji od 1.015.650 zaštitnih maski, ukupne vrijednosti 42.387,50 eura, s ciljem potpore naporima vlasti u Bosni i Hercegovini da spriječi širenje COVID-19, a posebice da pomognu ranjivim skupinama.

Donacija je realizirana u suradnji sa CARE International Balkans sa sjedištem u Sarajevu, a primatelj humanitarne pošiljke u ime Bosne i Hercegovine je Ministarstvo civilnih poslova.

Raspodjela donacije zdravstvenim ustanovama – krajnjim korisnicima u Republici Srpskoj bit će izvršena putem Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, dok će donaciju za Brčko distrikt preuzeti Odjel za zdravstvo i ostale usluge. U Federaciji BiH, donacija će biti isporučena krajnjim korisnicima putem kriznih stožera pri županijskim ministarstvima nadležnim za zdravstvo.

Također, znatan dio donacije namijenjen je centrima za mentalno zdravlje širom BiH, a obuhvatit će i partnerske udruge korisnika kojima CARE International Balkans daje potporu. U dogovoru sa donatorom, dio ove humanitarne pošiljke dobit će Služba za strance BiH s ciljem smanjenja rizika po život i zdravlje zaposlenih tijekom obavljanja njihovih poslova sa strankama u vrijeme pandemije COVID-19.

Ministarstvo civilnih poslova upućuje zahvalnost organizaciji CARE na donaciji i iskazanom razumijevanju za potrebe zaštite života i zdravlja ranjivih kategorija stanovništva u tijekom pandemije COVID-19 čemu će značajno doprinijeti ova donacija.

 

Više informacija na www.mcp.gov.ba

Komentari