m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraCrno na bijelo: Uzdržani za SDP-ov prijedlog zakona o maratorijumu zbog neodrživosti, ostajemo za moratorijum koji neće ugroziti javne finansije

Crno na bijelo: Uzdržani za SDP-ov prijedlog zakona o maratorijumu zbog neodrživosti, ostajemo za moratorijum koji neće ugroziti javne finansije

Poslanički klub „Crno na bijelo” još jednom poziva Ministarstvo finansija i Centralnu banku da se uključe u rješavanju pitanja moratorijuma na kredite građana i privrede i da zajedno sa nadležnim skupštinskim odborom pronađu najbolje rješenje koje će pomoći građanima a da se uzgred ne ugrozi održivost javnih finansija.

Oni kažu da su danas bili uzdržani na skupštinskom Odboru za ekonomiju, finansije i budžet povodom prijedloga zakona SDP-a o moratorijumu za kredite jer je preširoko postavljen i ako se takav usvoji prijeti da ugrozi javne finansije.

„Mi smo ranije predložili odlaganje otplate kredita koje bi se odnosilo na sve dužnike građane, preduzetnike, poljoprivrednike i privredna društva koji to žele, a podrazumijeva zastoj u otplati obaveza u roku od tri do pet mjeseci. Tokom ovog perioda dužnik ne bi bio u obavezi da otplaćuje svoje obaveze po osnovu kredita, a banke ne bi obračunavale zateznu kamatu na dospjela i neizmirena potraživanja (kao što su to činile prethodne godine) i ne bi pokretale postupke izvršenja. Svi oni koji žele imali bi mogućnost da nastave sa redovnom otplatom svojih obaveza”, podsjećaju iz kluba „Crno na bijelo”.

Napominju da je neophodno da se u cijelu stvar uključe predstavnici Ministarstva finansija i Centralna banka kako bi se našla adekvatna mjera koja bi omogućila moratorijum a da se pritom ne ugroze javne finansije.

Komentari