m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHČOVIĆ ODRŽAO SASTANAK S VELEPOSLANICOM REPUBLIKE FRANCUSKE U BIH

ČOVIĆ ODRŽAO SASTANAK S VELEPOSLANICOM REPUBLIKE FRANCUSKE U BIH

Сарајево/Sarajevo 9.3.2022. godine

INFORMACIJA ZA MEDIJE

PREDSJEDATELJ DOMA NARODA PSBIH DR. ČOVIĆ ODRŽAO SASTANAK S VELEPOSLANICOM REPUBLIKE FRANCUSKE U BIH


I
z Ureda predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragana Čovića dostavljeno nam je priopćenje za medije koje proslijeđujemo u cjelosti: 

“Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović danas je održao sastanak s veleposlanicom Republike Francuske u BiH, Nj. E. Christine Toudic.

Na sastanku je razgovarano o suradnju dviju zemalja, političkoj situaciji u BiH te europskom putu BiH. Također je govoreno o stanju u Ukrajini te prihvatu izbjeglica.

Dr. Čović je na sastanku komentirao aktualnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, ističući napore za žurnim postizanjem dogovora o izmjenama Izbornog zakona i ograničenim izmjenama Ustava koje bi implementirale presude Ustavnog suda BiH i presude ELjSP-a. Time bi se, kako je kazao, otklonile postojeće diskriminacije u izbornom sustavu i osiguralo legitimno političko predstavljanje te ravnopravnost tri konstitutivna naroda u tijelima vlasti.

Predsjedatelj Doma naroda dr. Čović tijekom razgovora je također stavio fokus na europski put Bosne i Hercegovine te naglasio potpunu opredijeljenost za daljnje napredovanje na tom putu. Istaknuo je kako europski put nema alternativu te da su potrebni značajni iskoraci u tom vidu.

Na koncu, dužnosnici su istaknuli zadovoljstvo bilateralnim odnosima i mogućnostima za daljnji razvoj suradnje u više područja.” (kraj)

Sektor za odnose s javnošću

 

Komentari