m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHČLANOVI ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA ODBRANU I BEZBJEDNOST BIH

ČLANOVI ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA ODBRANU I BEZBJEDNOST BIH

Сарајево/Sarajevo 31.3.2022. godine

 

ČLANOVI ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA ODBRANU I BEZBJEDNOST BIH U POSJETI ZAJEDNIČKOM CENTRU ZA POLICIJSKU SARADNJU BIH, CRNE GORE I SRBIJE I REGIONALNOJ KANCELARIJI GRANIČNE POLICIJE BIH U TREBINJU

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH Asim Sarajlić, zamjenica predsjedavajućeg Borjana Krišto i članovi Zajedničke komisije Marina Pendeš i Bariša Čolak posjetili su danas, u okviru planiranih godišnjih aktivnosti, Zajednički centar za policijsku saradnju između BiH, Crne Gore i Republike Srbije i Regionalnu kancelariju “Jug” Granične policije BiH u Trebinju.

Na sastanku sa direktorom Granične policije BiH Zoranom Galićem, kome je prisustvovao i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović, razgovaralo se o stanju granične bezbjednosti i aktuelnim problemima u radu Granične policije BiH. Bilo je riječi i o migrantskoj krizi i aktivnostima jedinica i terenskih kancelarija Granične policije BiH u obezbjeđenju granica naše zemlje. U radu sastanka učestvovali su i zamjenik direktora Granične policije BiH Fahrudin Halač i pomoćnik direktora Granične policije BiH Dragan Kulić, te predstavnici Misije OEBS-a u BiH i NATO štaba u Sarajevu.

U drugom dijelu radne posjete članovi Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH razgovarali su sa načelnikom Regionalne kancelarije “Jug” Granične policije BiH Robertom Perićem i njegovim saradnicima. Načelnik Perić informisao je članove Zajedničke komisije o stanju i problemima u radu pripadnika Granične policije BiH u dijelu odgovornosti četiri jedinice Granične policije BiH iz sastava Regionalne kancelarije.

Djelokrug rada ove Regionalne kancelarije, čije je sjedište u Čapljini, određen je širinom graničnog pojasa koji se proteže na području opština Gacko, Bileća, Trebinje, Ravno, Neum, Čapljina i Ljubuški. (kraj)

 

S poštovanjem
Sektor za odnose s javnošću

Komentari