m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHČLANOVI DELEGACIJE PSBIH U PSNATO-A UČESTVOVAĆE NA PROLJETNOM ZASJEDANJU PSNATO-A

ČLANOVI DELEGACIJE PSBIH U PSNATO-A UČESTVOVAĆE NA PROLJETNOM ZASJEDANJU PSNATO-A

Сарајево/Sarajevo 14.05.2021. godine

ČLANOVI DELEGACIJE PSBIH U PSNATO-A UČESTVOVAĆE NA PROLJETNOM ZASJEDANJU PSNATO-A

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Asim Sarajlić i članovi Delegacije Nikola Lovrinović i Obren Petrović učestvovaće na Proljetnom zasjedanju PSNATO-a, koje će se od 14. do 17. maja ove godine, zbog pandemije virusa korona, održati u online formatu.

Kako je najavljeno, zasjedanje, na kome će se razgovarati o brojnim aktuelnim svjetskim temama, započeće uvodnim obraćanjem predsjedavajućeg PSNATO-a Geralda E. Connollya. Učesnicima Proljetnog zasjedanja PSNATO-a u ime domaćina zasjedanja, koje je trebalo biti održano u Stockholmu, obratiće se i predsjedavajući Delegacije Švedske u PSNATO-a Karin Enstrom i ministar odbrane Švedske Peter Hultqvist.

Rad Proljetnog zasjedanje PSNATO-a odvijaće se po komitetima. Kako je najavljeno, na zasjedanju Političkog komiteta razgovaraće se o nacrtima izvještaja na teme „NATO agenda za bezbjednost na Mediteranu“, „Suočavanje s Rusijom kao geopolitički i ideološki izazov“, te „Transatlanska veza i podjela teškoća u strateškom okruženju“.

Na zasjedanju Komiteta za civilnu dimenziju bezbjednosti razgovaraće se o nacrtu izvještaja na temu „Deset godina nakon arapskog proljeća: očekivanja i razočarenja u razvoju demokratije“.

Tokom zasjedanja ragovaraće se i o preliminarnom izvještaju o kineskim odbrambenim stavovima i implikacijama za NATO, kao i o političkim, ekonomskim i diplomatskim izazovima u Bjelorusiji.

Kako je najavljeno, učesnicima Proljetnog  zasjedanja PSNATO-a obratiće se visoki zvaničnici NATO-a i PSNATO-a, kao i brojni eksperti za teme koje su predmet rasprave na ovom online zasjedanju. (kraj)

Komentari