m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraCetinjske Demokrate: Bivše rusko poslanstvo u najkraćem roku staviti u funkciju MVP i države Crne Gore

Cetinjske Demokrate: Bivše rusko poslanstvo u najkraćem roku staviti u funkciju MVP i države Crne Gore


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA
Cetinjske Demokrate: Bivše rusko poslanstvo u najkraćem roku staviti u funkciju MVP i države Crne Gore
Predsjednik Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Prijestonice Danilo Mrvaljević i zamjenik predsjednika Balša Raković razgovarali su juče sa ministrom vanjskih poslova, gospodinom Đorđem Radulovićem o mogućnosti preseljena Ministarstva vanjskih poslova na Cetinje.
Ministar Radulović, detaljno upoznat sa cjelokupnom situacijom vezano za već decenijsko obećanje preseljenja ministarstva vanjskih poslova na Cetinje, uvažavajući u potpunosti značaj crnogorske Prijestonice za državu Crnu Goru i cijeneći naše napore da se ovo i realizuje, iskazao je spremnost da se lično angažuje u cilju iznalaženja najboljeg rješenja kako bi se zgrada bivšeg ruskog poslanstva, namijenjena za MVP, konačno stavila u funkciju.
Sagledane su sve mogućnosti i realno procijenjena situacija u odnosu na ono što je u prethodnim godinama i decenijama obećavano Cetinju i Cetinjanima, što je normirano Zakonom o Prijestonici, kao i što su realne, u kratkom vremenskom periodu ostvarive mogućnosti i najbolje opcije za Cetinje i državu Crnu Goru.
Ministar je otvoreno pozdravio naše interesovanje i angažovanost za svoj grad i čvrsto je dogovoreno da se inicijativa koju su pokrenule cetinjske Demokrate već od septembra ove godine konkretizuje, te da se nakon toga krene sa realizacijom aktivnosti koje imaju za cilj da se bivše rusko poslanstvo konačno stavi u funkciju MVP i Vlade, odnosno države Crne Gore. Ostavljen je prostor da se u međuvremenu razgovara o modelima koji su najbolji za sve nas, ali definitivno je prvi put iskazana dobra volja od strane ministarstva i jasna, neupitna spremnost ministra da se u najkraćem roku krene u realizaciju preseljenja dijela MVP na Cetinje.
Obostrano je konstatovano da bi trebalo najozbiljnije razmisliti i o tome da se ubuduće svi prijemi državnog karaktera, od prijema povodom susreta ministra vanjskih poslova Crne Gore sa ambasadorima nakon njihovog predavanja akreditiva predsjedniku države, prijema podom proslave Dana nezavisnosti, Dana državnosti i povodom svih datuma i događaja od izuzetnog značaja za Crnu Goru održavaju na Cetinju.
Cetinjske Demokrate, konkretnim aktivnostima, nastavljaju borbu za Cetinje i vraćanje statusa crnogorskoj Prijestonici kakav zaslužuje, na svim poljima

Komentari