m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraCetinjska URA: Amandmanom na državni budžet izgradićemo sportsku salu u OŠ ,,Lovćenski partizanski odred”

Cetinjska URA: Amandmanom na državni budžet izgradićemo sportsku salu u OŠ ,,Lovćenski partizanski odred”

Cetinjska URA: Amandmanom na državni budžet izgradićemo sportsku salu u OŠ ,,Lovćenski partizanski odred”
 ,,Poslanički klub ,,Crno na bijelo” podnijeće amandman na Budžet za 2021. godinu kako bi se u okviru potrošačke jedinice Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta obezbijedila dodatna sredstva za izgradnju sportske sale u OŠ ,,Lovćenski partizanski odred”, saopštili su danas iz cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA.

Iz cetinjske URE napominju da je poslije niza godina, kada je ovaj projekat bio uvršten u prioritetne infrastrukturne projekte, te pored predizbornih potpisivanja Memoranduma bivšeg ministra prosvjete Damira Šehovića i gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana, nevjerovatno da ovaj projekat ove godine ne bude uvršten među infrastrukturne projekte. ,,Krajnje je neprimjereno da se krucijalnim pitanjem za psihofizički razvoj dobrog dijela naših najmlađih sugrađana, što je svakako nemanje sportske sale u OŠ ,,LPO”, politički akteri bave isključivo u toku predizborne kampanje. Cetinjska URA je u protekle četiri godine, u više navrata, aktuelizovala i otvoreno govorila o ovom problemu i negativnom uticaju na naše sugrađane”.

Iz cetinjske URE još naglašavaju da je OŠ ,,Lovćenski partizanski odred” i pored toga što nema sportsku salu, zahvaljujući entuzijazmu nastavnika fizičkog vaspitanja, proglašena za školu sa najboljim sportskim rezultatima na nivou Crne Gore. ,,Zbog toga, cetinjski odbor URE poziva sve političke aktere da podrže inicijativu za nastavak rada na izgradnji sportske sale u toj školi”, zaključuju.

Komentari