m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraBudvanska URA: Aman istinske i dobronamjerene proteste građana želi da označi razlogom svog sunovrata

Budvanska URA: Aman istinske i dobronamjerene proteste građana želi da označi razlogom svog sunovrata

Budvanska URA: Aman istinske i dobronamjerene proteste građana želi da označi razlogom svog sunovrata

Nezvanična najava da hoteli Aman Sveti Stefan i Miločer neće raditi ovog ljeta zbog narušavanja privatnosti gostiju na hotelskim plažama i jasno etiketiranje lokalnog stanovništva za tako nešto grubo je izvrtanje činjenica i jeftin pokušaj da se opravda nelegalno i bahato poslovanje Aman Risorta, saopšteno je danas iz budvanskog odbora URE.

Oni kažu da je inicijalna kapsula za početak protesta u parku Miločer koji su organizovali tamošnji mještani zajedno sa budvanskom URA-om sječa borova i najava izgradnje stanova za tržište na tom mjestu.
,,Gruba je neistina i pomisao da smo mi proteste organizovali da bi otjerali investitora već da bi spriječili urbicid u Miločerskom parku, kojeg su svojevremeno i neki ministri nazivali rupom a koji je ustvari spomenik kulture”, navode iz budvanske URE.
Ukazuju da je firma Adriatic properties u 2020. godini imala gubitak od 8,8 miliona eura što dovoljno govori o uspjesima ovog investitora.
,,Sveti Stefan nikada u svojoj istoriji nije bio grad zatvorenih vrata za posjetioce a dolaskom Aman-a to je postao. Dolaskom Aman-a došlo je do zatvaranje javnih staza i izgradnje divljih objekata kakav je onaj od 2000m2 naspram samog Hotela Sveti Stefan”, kažu oni u saopštenju.
Zaključuju i jasno pocrtavaju da oni nijesu protiv zdravih investicija i investitora i brendova koji žele funkcionisati u skladu sa zakonima države, uvažavajući kulturne i istorijske specifičnosti lokalnog stanovništva.

Komentari