m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / September 26.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraBratić na sastanku sa Udovičićem: Prijateljska saradnja u oblasti sporta

Bratić na sastanku sa Udovičićem: Prijateljska saradnja u oblasti sporta

Bratić na sastanku sa Udovičićem: Prijateljska saradnja u oblasti sporta
Na kraju svoje prve zvanične posjete Republici Srbiji, ministarka Vesna Bratić je održala sastanak i sa Vanjom Udovičićem, ministrom omladine i sporta u Vladi Republike Srbije. Tokom sastanka razmotren je dosadašnji nivo saradnje državnih organa nadležnih za omladinu i sport, mogućnost unapređenja bilateralne saradnje i načini njenog poboljšavanja kroz regionalne projekte.
Ministar Udovičić je poručio da njegovo Ministarstvo stoji na raspolaganju za različite vidove saradnje, i da je ovaj sastanak značajni korak unaprijed u smislu povezivanja i dobrih odnosa u oblasti sporta. Ministarka Bratić je, uz zahvalnost na prijemu i prijateljskom dočeku, poručila da Srbija i Crna Gora imaju mnogo izuzetnih sportista i da je sport izuzetno značajan u smislu promocije zdravih stilova života.
„Smatram da je prirodno povezivanje sporta i edukacije, ali i važnost prezentovanja zdravih vrijednosti i načina življenja, posebno u vremenu digitalizacije i tehnicizma”, kazala je Bratić.
Sagovornici su razmijenili stavove o položaju mladih, uz saglasnost da bi bilo korisno organizovati omladinske susrete koji bi mogli da postanu i tradicionalni. U smislu međunarodne i regionalne saradnje, govorilo se i o značaju organizovanja različitih regionalnih takmičenja i sportskih susreta.
MINISTARSTVO PROSVJETE, NAUKE, KULTURE I SPORTA
 

Komentari