m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraBratić i Ružić: Dobra saradnja dvije bratske i prijateljske zemlje

Bratić i Ružić: Dobra saradnja dvije bratske i prijateljske zemlje

Bratić i Ružić: Dobra saradnja dvije bratske i prijateljske zemlje

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, prof. dr Vesna Bratić, tokom prvog dana zvanične posjete Srbiji, sastala se sa prvim potpredsjednikom Vlade Republike Srbije i ministrom prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, gospodinom Brankom Ružićem.
Ovom prilikom se razgovaralo o dostignutom nivou saradnje u oblasti prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, značaju bilateralne saradnje, i mogućnostima preduzimanja zajedničkih aktivnosti od obostranog interesa u okviru multinacionalnog projekta SEEIST, mogućim projektima pokretanja zimskih i ljetnjih edukativnih kampova, te o načinima unapređenja dosadašnje univerzitetske saradnje, za koju postoje šire mogućnosti.
Ružić je, nakon srdačne dobrodošlice, ministarku Bratić upoznao sa djelovanjem njegovog resora tokom izazovnog vremena pandemije koronavirusa, tokom koje je dinamika zajedničkog djelovanja u određenim oblastima bila nešto usporena, ali se danas oporavlja.  Ružić je govorio i o značaju sveobuhvatnog sagledavanja tema od zajedničkog interesa posebno apostrofirajući naučno-tehnološki razvoj. „Bez tehnološkog razvoja u vremenu četvrte industrijske revolucije nema progresa, zato u tom smislu treba podići nivo saradnje”, kazao je Ružić.
Ministarka Bratić je, tokom obraćanja medijima, kazala da je posjeta zemlji koja je Crnoj Gori, i u istorijskom i kulturološkom smislu, prijateljska i bratska, naročita čast i zadovoljstvo.
„Istovremeno, želim da se zahvalim našim prijateljima iz Vlade Srbije na srdačnom dočeku i uvažavanju koje je obostrano, ali i na prilici da zajedno uspostavljamo bolje i prisnije odnose. Uvjerena sam da, dijeleći kulturni prostor, dijelimo kolosalno bogatstvo koje, zajedno, moramo njegovati i štititi”, poručila je Bratić.
MINISTARTSVO PROSVJETE, NAUKE, KULTURE I SPORTA
 

Komentari