m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaKulturaBratić i Gojković: Zajedno započeti i implementirati nove ideje

Bratić i Gojković: Zajedno započeti i implementirati nove ideje

Bratić i Gojković: Zajedno započeti i implementirati nove ideje

 

Tokom drugog dana zvanične posjete Srbiji, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, prof. dr Vesna Vratić, sastala se sa Majom Gojković, drugim potpredsjednikom i ministarkom kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije. Ovom prilikom su razmotrena pitanja vezana za mogućnost unapređenja saradnje kroz aktivnosti ustanova kulture, kao i kroz konkretne projekte od obostranog interesa na bilateralnom i regionalnom planu. Ministarka Gojković je delegaciji Crne Gore poželjela dobrodošlicu uz poruku da ovaj sastanak treba da bude samo početak dobre saradnje.

„Bez obzira na razne okolnosti, veze između Srbije i Crne Gore ostaju bratske, i narod obije zemlje nikad nije prestao da njeguje te odnose”, kazala je, uz zahvalnost na dobrodošlici, ministarka Bratić, istovremeno poručujući da je kulturne veze i tradicionalne odnose nemoguće raskinuti. „Mi ćemo se truditi da radimo, uz poštovanje različitosti i svih građana, na prepoznavanju istaknutih djelatnika u oblasti kulture, bez diskriminacije, koja je dosad, u Crnoj Gori, bila na snazi”, kazala je ministarka Bratić. Na sastanku je bilo govora i o mogućem organizovanju zajedničke izložbe Petra Lubarde, istaknutog umjetnika čiji rad je jedna od veza između dvije države, te o projektima osnaživanja oblasti zaštite kulturnih dobara kroz konzervaciju i restauraciju.

„Srbija poštuje suverenitet Crne Gore, želi dobru i otvorenu saradnju sa Crnom Gorom na svim nivoima vlasti, kako bi se započeli novi projekti u različitim oblastima”, poručila je ministarka Gojković govoreći i o, ranije započetim, projektima iz sfere kulture čija dinamika je usporena zbog pandemije koronavirusa, a koje treba ponovo pokrenuti.

Nakon sastanka sa Majom Gojković, crnogorska delegacija na čelu sa ministarkom Bratić, obilazi i Legat „Atelje Petra Lubarde”, u organizaciji Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

MINISTARSTVO PROSVJETE, NAUKE, KULTURE I SPORTA

FOTO I VIDEO: https://flic.kr/s/aHsmVCZKJb

Komentari