m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraBOGDANOVIĆ-TIMONIJE: DEMOKRATSKA CRNA GORA JE GARANT STABILNOG EVROPSKOG I EVROATLANTSKOG PUTA CRNE GORE

BOGDANOVIĆ-TIMONIJE: DEMOKRATSKA CRNA GORA JE GARANT STABILNOG EVROPSKOG I EVROATLANTSKOG PUTA CRNE GORE

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA
 
BOGDANOVIĆ-TIMONIJE: DEMOKRATSKA CRNA GORA JE GARANT STABILNOG EVROPSKOG I EVROATLANTSKOG PUTA CRNE GORE

Boris Bogdanović, predsjednik Kluba poslanika ”Demokrate – Demos – Mir je naša nacija”, danas je u sjedištu Demokratske Crne Gore razgovarao sa Kristijanom Timonijeom, ambasadorom Francuske u Crnoj Gori.
Predsjednik Kluba poslanika poželio je srdačnu dobrodošlicu evropskom diplomati, koji upravo dolazi iz one zemlje članice Evropske Unije koja baštini evropske vrijednosti na koje se Crna Gora ugleda. Bogdanović se zahvalio ambasadi Francuske i Vladi Francuske na vrijednoj donaciji u dijelu medicinske opreme, čime je značajno poboljšan i olakšan rad u svim našim COVID-19 centrima.

Bogdanović je upoznao ambasadora sa činjenicom da je Demokratska Crna Gora, kao relativno mlad politički subjekt, za samo šest godina postala pojedinačno najjača parlamentarna grupacija koja konstituiše parlamentarnu većinu i koja bilježi konstantan rast – čemu svjedoče izborni rezultati u Nikšiću i Herceg Novom gdje smo ostvarili ubjedljivo najbolji izborni rezultat u odnosu na sve druge izborne liste.

Bogdanović je istakao da su uz sve heterogenosti parlamentarne većine Demokrate garant pouzdanog i stabilnog evropskog i evroatlantskog puta Crne Gore.
Predsjednik Kluba poslanika je istakao da je Skupština Crne Gore u proteklih šest mjeseci puno toga uradila na planu transparentnosti, otvorenosti i javnosti rada, a posebno u dijelu jačanja njene zakonodavne i kontrolne uloge.

Posebno je istakao da je Skupština Crne Gore u saradnji sa Radio televizijom Crne Gore otvorila parlamentarni kanal na kojem se u realnom vremenu prenose sve sjednice Skupštine Crne Gore. Ambasador Republike Francuske Kristijan Timonije izrazio je potrebu jačanja uloge parlamenta i svih poslaničkih grupa u dijelu saradnje i iznalaženje najmanjeg zajedničkog imenitelja u svim aktuelnim društveno političkim procesima.

“Jačanjem parlamentarne saradnje kohabitacijom vlasti, boljim razumijevanjem između svih društveno političkih aktera, trasirate vaš stabilan put ka evropskoj zajednici naroda”, zaključio je Timonije.

 

Komentari