m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / September 26.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraBogavac: Opština će podržati ponovno pokretanje beranskog Rudnika

Bogavac: Opština će podržati ponovno pokretanje beranskog Rudnika

Bogavac: Opština će podržati ponovno pokretanje beranskog Rudnika

 

Predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac sastao se sa izvršnim direktorom Rudnika uglja Berane, Radem Guberinićem. Predsjednik je tokom sastanka, kojem je prisustvovao i savjetnik predsjednika Darko Stojanović, iskazao zainteresovanost lokalne samouprave za ponovno pokretanje proizvodnje u beranskom rudniku.

„Opština Berane je spremna da podrži ponovno pokretanje Rudnika uglja Berane koji je do marta prošle godine, prije nego je prekinuo sa radom, zapošljavao 157 radnika„, kazao je predsjednik Bogavac.

On je istakao da je ovaj sastanak od velikog značaja za grad Berane jer ponovnim pokretanjem rudnika otvara se mogućnost za zapošljavanje većeg broja građana.

Izvršni direktor Rudnika, koji je u vlasništvu kompanije „Metalfer“ iz Sremske Mitrovice, pozvao je predsjednika Opštine da posjeti njihovu firmu kako bi se sastao sa vlasnikom, a sve u cilju nalaženja najboljeg modela za ponovno pokretanje proizvodnje.

Podsjetimo, proizvodnja u rudniku je prekinuta u martu 2020. godine, kada je oko sto radnika upućeno na biro rada. Kao glavni razlog za obustavu proizvodnje navedeno je to što već dvije godine gubitke rudnika u Beranama pokriva vlasnik iz Srbije. Istaknuto je da on to više nije u situaciji da čini i da u datim okolnostima rudniku prijeti uvođenje stečaja.

Rudnik u Beranama je od grčke kompanije Balkan Enerdži prije sedam godina preuzelo preduzeće Metalfer iz Sremske Mitrovice. Tada je u rudniku, uz upošljavanje 150 radnika u tri smjene, pokrenuta proizvodnja i to nakon desetogodišnjeg zastoja.

Komentari