m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraAbazović sa njemačkim investitorima: Vraćamo Njemce u Crnu Goru

Abazović sa njemačkim investitorima: Vraćamo Njemce u Crnu Goru

Abazović sa njemačkim investitorima: Vraćamo Njemce u Crnu Goru

„Njemačka je kao naš međunarodni partner strateški važna za Crnu Goru, a njihovi investitori su i više nego dobrodošli da ulažu u Crnu Goru. Jako je važno to što vraćamo Njemce u Crnu Goru, kako investirore, tako i turiste”, saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović na sastanku sa njemačkim investitorima predvođenim počasnim konzulom Crne Gore u Njemačkoj i investitorom Volkerom Zehom.

Počasni konzul i investitor Volker Zeh istakao je potrebu obnavljanja direktnih avio linija između Crne Gore i Njemačke, čime će se, kako je istakao, još bolje promovisati Crna Gora kao turistička destinacija koja je pogodna za direktna ulaganja stranih investitora.

Njemački investitori iskazali su veliko interesovanje za ulaganje u Crnu Goru, a član delegacije, investitor Kristijan Vačutka, naveo je da oni ovdje imaju namjeru osnovati kompanije, poslovati fer i zaposliti domicilno stanovništvo, čime bi doprinijeli daljem ekonomskom razvoju Crne Gore.

Posebno interesovanje tokom razgovora sa potpredsjednikom Vlade Abazovićem, njemački investitori su pokazali prema mogućnosti ulaganja u aerodrom u Beranama.

Abazović je sa njemačkom delegacijom predvođenom Zehom razgovarao o digitalnim i energetskim potencijalima Crne Gore, sa naročitim osvrtom na turistički potencijal sjevera Crne Gore i mogućnostima ulaganja u taj kraj naše držve. Na sastanku se razgovaralo i o umrežavanju njemačkih investitora sa kompanijama koje se bave proizvodnjom drvnog peleta

Delegaciju investitora koju predvodi počasni konzul Crne Gore u Njemačkoj Volker Zeh, čine i Carsten Bohm, Udo HorzTim HorzAxel SchmiegTimo Scweizer i Christian Wachutka.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE

Komentari