m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraAbazović sa ministrom inostranih poslova S. Arabije: Crna Gora prepoznata na mapi za investiciona ulaganja

Abazović sa ministrom inostranih poslova S. Arabije: Crna Gora prepoznata na mapi za investiciona ulaganja

Njujork, 22. septembar 2022. godine

 

Abazović sa ministrom inostranih poslova S. Arabije: Crna Gora prepoznata na mapi za investiciona ulaganja

 

U bilateralnim odnosima između Crne Gore i Kraljevine Saudijske Arabije počinje nova era koja će biti zasnovana na intenziviranju ekonomskih veza i snažnijoj privrednoj saradnji između dvije države, zaključeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića sa ministrom vanjskih poslova vlade Kraljevine Saudijske Arabije, princom Fejsal bin Farhan al-Saudom.

Premijer Abazović je istakao da se raduje intenziviranju saradnje između dvije države.

“Dobar početak snaženja odnosa dvije države predstavljalo je otvaranje direktne avio linije. Privredne komore dviju država će započeti razgovore i analizirati sve mogućnosti privredne saradnje. Svakako, dok se to završi mi očekujemo turiste iz ove prijateljske zemlje i vjerujemo da će im se svidjeti Crna Gora”, kazao je predsjednik Abazović.

Ministar vanjskih poslova Kraljevine Saudijske Arabije kazao je da postoji mnogo mogućnosti za privrednu saradnju sa Crnom Gorom i da će to biti prioritet u odnosima dvije države u budućnosti.

“Crna Gora je jedna od najljepših zemalja na svijetu, koja je prepoznata na investicionoj mapi svijeta. Zato treba da stvorimo mogućnosti za produbljivanje ekonomske saradnje, kako bi da se povezala i sarađivala poslovna udruženja i privatne kompanije”, kazao je ministar princ Fejsal bin Farhan al- Saud.

Sastanku su sa saudijske strane prisustvovali ambasadorka Kraljevine Saudijske Arabije u Sjedinjenim Američkim Državama, stalni predstavnik KSA u UN dr Abdulazis Al-Vasil i generalni direktor kancelarije Njegovog Kraljevskog Visočanstva ministra inostranih poslova Abdulrahman Al-Daud.

Premijer Abazović i saudijski ministar razgovarali su i o mogućnostima za saradnju u oblasti turizM, infrastrukture i energetike.

 

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE

Komentari