m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraAbazović sa EPAM: Crna Gira privlači renomirane IT kompanije 

Abazović sa EPAM: Crna Gira privlači renomirane IT kompanije 

Abazović sa EPAM: Crna Gira privlači renomirane IT kompanije 
,,Vlada će nastojati da omogući najbolje uslove za poslovanje, kako bi i druge međunarodne softverske firme vidjele Crnu Goru kao stabilnu destinaciju za ulaganje”, saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović na sastanku sa predstavnicima međunarodne kompanije EPAM Systems, na čelu sa njenim osnivačem i vlasnikom Arkadijem Dobkinom.
Abazović je podsjetio da je IT industrija prethodnih godina u porastu, ističući da je ovo velika prilika za Crnu Goru kako bi privukli renomirane kompanije iz ove oblasti.
Osnivač i vlasnik kompanije EPAM Systems Arkadij Dobrikin naveo je da je jedan od njihovih prioriteta da svoje poslovanje prošire u Crnoj Gori i kreiraju jedinstvene uslove za razvoj lokalne IT industrije, uključujući i novu profesionalnu obuku i razvoj lokalnih talenata, kao i kreiranja novih poslovnih prilika u zemlji.
Upoznajući potpredsjednika Vlade sa svojim poslovanjem, Dobrikin je istakao da se zbog rata u Ukrajini dio njegove kompanije preselio u Crnu Goru i da njegovo predstavništvo ovdje trenutno broji 200 zaposlenih.
KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE

Komentari