m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraAbazović sa Bajdenom: Vi ste veliki prijatelj Crne Gore

Abazović sa Bajdenom: Vi ste veliki prijatelj Crne Gore

Njujork, 22. septembar 2022. godine

 

Abazović sa Bajdenom: Vi ste veliki prijatelj Crne Gore

Američki predsjednik Džozef Bajden upriličio je sinoć prijem za svjetske lidere koji borave na godišnjem zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

U kratkom razgovoru sa predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Džozefom Bajdenom i prvom damom Džil Bajden, Abazović je kazao da je američki predsjednik veliki prijatelj Crne Gore, na što je Bajden potvrdno odgovorio: “Da, jesam! Lijepo je vidjeti mladog premijera”.

Abazović je američkom predsjedniku poručio da će se Crna Gora izboriti sa organizovanim kriminalom i korupcijom, u čemu Sjedinjene Američke Države treba da pomognu. Premijer Abazović je takođe naglasio da će država Crna Gora sačuvati svoj evroatlantski spoljnopolitički kurs.

Prijem je upriličen u u Američkom muzeju istorije prirode, gdje je predsjednik Vlade, zajedno sa savjetnikom za vanjsku politiku, Đorđem Radulovićem još razgovarao i sa Šarlom Mišelom, predsjednikom Evropskog savjeta, Havijerom Betelom, premijerom Luksemburga, knezom Albertom II od Monaka,  predsjednicom Republike Kosovo Vjosom Osmani i drugima.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE

 

Komentari