m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Monday / December 4.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraAbazović primio novu britansku ambasadorku: Razvoj i bolji standard građana da budu u vrhu…

Abazović primio novu britansku ambasadorku: Razvoj i bolji standard građana da budu u vrhu…

 

  1.  septembar 2023. godine

 

Abazović primio novu britansku ambasadorku: Razvoj i bolji standard građana da budu u vrhu agende

 

Predsjednik Vlade dr Dritan Abazović primio je danas novoimenovanu britansku ambasadorku u Crnoj Gori Don Meken.

Premijer je istakao da su odnosi Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva veoma dobri te ukazao na „izuzetan stepen saradnje sa britanskom ambasadom u Podgorici”. On je ambasadorki Meken poželio uspjeh u predstojećem mandatu i izrazio uvjerenje da će se saradnja britanske ambasade sa Vladom nastaviti na visokom nivou.

„Ujedinjeno Kraljevstvo je pružilo značajan doprinos reformskim procesima u Crnoj Gori. Možda i najveću podršku dobili smo na planu borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala. Rezultati koje smo postigli i na koje smo ponosni su zajednički”, kazao je premijer.

Ambasadorka Meken je izrazila zadovoljstvo prijemom i istakla da se raduje dolasku u Crnu Goru, te izrazila uvjerenje da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti da podržava razvojnu perspektivu Crne Gore na temelju zajedničkih vrijednosti, a posebno u dijelu saradnje u okviru NATO.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim prilikama u zemlji i regionu i saglasili se da razvoj i bolji standard građana moraju biti u vrhu agende ove i buduće Vlade.

Na sastanku je ocijenjeno da postoji prostor za jačanje saradnje dvije zemlje, posebno u oblasti finansijskih istraga, sajber bezbjednosti, borbe protiv dezinformacija i privlačenja stranih direktnih investicija.

 

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE

Komentari